Pannenkoekenrestaurants in de buurt

Wil je ontspannen uit eten met je gezin? Kies dan voor een pannenkoekenrestaurant. Dat valt bij iedereen in de smaak. Ontdek de leukste pannenkoekenhuizen in de buurt.

Top 10 beste pannenkoekenrestaurants

  1. Pannenkoek Specialiteiten Restaurant de Bosrand
  2. Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg
  3. Pannenkoekenrestaurant Laurel's
  4. De Financiën Pannenkoekenrestaurant
  5. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark
  6. Pannenkoekenboerderij de Hakhorst
  7. Het Pannekoekschip
  8. Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen
  9. Pannenkoekenhuis de Boskabouter Nunspeet
  10. Pannenkoekenhuis de Boskabouter Wezep

Pannenkoekenrestaurants

Wil je lekker met je kinderen uit eten, dan kom je al snel op een pannenkoekenrestaurant uit. Deze restaurants zijn namelijk bij uitstek geschikt voor gezinnen. Je vindt hier precies wat jij en je kinderen leuk en lekker vinden. Prima eten, speciale kindergerechten, een informele sfeer en vaak ook een speeltuin of een speelhoek voor de kinderen.

Waarom uit eten bij een pannenkoekenrestaurant?

Uit eten gaan met kinderen kan een flinke uitdaging zijn. Probeer je kinderen maar eens twee uur rustig aan tafel te laten zitten. En als er dan ook nog eens geen kindermenu is, zitten ze helemaal met lange tanden aan tafel. Daarom is een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant een goed idee als je kinderen hebt. Deze restaurants zijn vaak helemaal ingericht voor bezoek met kinderen, inclusief een menukaart voor kinderen en genoeg ruimte om lekker te spelen.

Menukaart voor kinderen

Een groot voordeel is dat vrijwel elk pannenkoekenrestaurant een menukaart heeft die voor kinderen is aangepast. Zo kun je kiezen uit kinderpannenkoeken of een bordje patat met een snack. En meestal staan er ook speciale kindertoetjes op de kaart, die ze in sommige gevallen zelf mogen versieren in de keuken. De porties zijn vaak beschikbaar in kleiner kinderformaat, wat beter is voor je portemonnee en voor het milieu.

Pannenkoekenrestaurants zijn ingericht op kinderen

Je kent het misschien wel: je stapt een pannenkoekenrestaurant binnen en het is een beetje een chaos. Overal rennen kinderen rond en er is wat lawaai, maar gezellig is het wel! Dat is natuurlijk het fijne aan pannenkoekenrestaurants: ze zijn gewoon volledig ingericht op kinderen. Het maakt niet uit dat er wordt rondgerend, er mag met volle mond gepraat worden en ze snappen dat ieder kind het moeilijk vindt om aan tafel te blijven zitten. Je hoeft je dus ook niet te schamen voor je soms luidruchtige en beweeglijke kinderen!

Verder zijn ook alle voorzieningen aanwezig die je als jong gezin nodig hebt. Een ruime hoeveelheid kinderstoelen, bijvoorbeeld. Of een magnetron voor het flesje van je baby en een goede verschoningsruimte. En natuurlijk een mooie papieren placemat waarop een kleurplaat en een aantal puzzeltjes staan. Die krijg je samen met een doosje kleurpotloden zodat je kinderen aan tafel iets te doen hebben, terwijl ze op de pannenkoeken wachten.

Prima eten voor jou en je partner

Als je uit eten gaat wil je zelf natuurlijk ook lekker eten. In een pannenkoekenrestaurant staat er meestal meer op de kaart dan alleen een simpele pannenkoek met spek en appel. Hoewel het geen hoogstaande gerechten zijn, kun je vaak prima genieten van varianten zoals een Noorse pannenkoek met zalm of een rijk belegde boerenpannenkoek met veel groente. Ook hebben de meeste pannenkoekenrestaurants andere gerechten op de kaart staan, zoals een uitsmijter, tosti’s, pasta of een schnitzel. Genoeg keuze!

Ruimte om te spelen

De meeste pannenkoekenrestaurants beschikken over een mooie speeltuin of een ruime speelhoek. En dat is natuurlijk een groot pluspunt als je met elkaar uit eten gaat. Dan kun je even rustig bijpraten met je partner, terwijl je kinderen hun energie kwijtraken in de speeltuin.

Pannenkoekenrestaurants met binnenspeeltuin

Wil je lekker een pannenkoek eten bij een restaurant met een mooie binnenspeeltuin? Ideaal bij wat minder mooi weer. Dat kan op vele plekken in Nederland, maar hieronder lichten we een paar pannenkoekenrestaurants met binnenspeeltuin voor je uit.

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht in Breda

Dennenlucht in Breda is een kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant gelegen aan het prachtige Mastbos. Er is een leuke binnenspeelhoek waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. En je kinderen zullen de grote boom in het midden van het restaurant prachtig vinden.

Pand Pannenkoek in Schalkwijk

Pand Pannenkoek is bijzonder en creatief ingericht met een echte auto en caravan waar kinderen in kunnen spelen. Dit maakt het tot een onweerstaanbare attractie. Maar er is meer te doen, zoals levensgroot vier-op-een-rij, houten blokken, een tekenhoekje en boekjes.

Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst

In Voorst vind je dit pannenkoekenhuis met een uitgebreide binnenspeeltuin. In het zogenaamde Panky’s Funplanet vind je bijvoorbeeld klimkastelen, een rodelbaantje en computerspelletjes.

Pannenkoekenrestaurants met buitenspeeltuin

Bij mooi weer is er niets lekkerder dan buiten in het zonnetje genieten van een pannenkoek, terwijl de kinderen lekker spelen. Daarom geven we je hier ook twee voorbeelden van pannenkoekenrestaurants met een mooie buitenspeeltuin.

Pannenkoekenhuis Erve de Hooge Esch in Buurse

Bij Erve de Hooge Esch vind je een grote buitenspeeltuin met een air-trampoline, speeltoestellen, zandbakken en klimtoestellen. Een ideaal restaurant voor een tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling, of om je kinderfeestje te vieren natuurlijk.

Duinvermaak in Bergen

Restaurant Duinvermaak in Bergen ligt prachtig aan de rand van het bos en de duinen. Ze zijn bekend om hun heerlijke pannenkoeken en pizza's, maar ook vanwege de grote speeltuin waar kinderen van alle generaties zich al jaren vermaken.

Lunchen of dineren?

In een pannenkoekenhuis kun je meestal goed lunchen en dineren. Ideaal dus ook voor een bezoek in de middag. Hoe fijn is het om ergens lekker te lunchen en daarna nog te blijven zitten met een drankje, terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn? Het diner begint in een pannenkoekenhuis overigens meestal ook op tijd. Zo kun je vaak al voor 17.00 uur al terecht. Dat is helemaal fijn als je nog wat jongere kinderen hebt, die je liever niet te laat naar bed brengt.

Vanaf welke leeftijd is het leuk om een pannenkoekenhuis te bezoeken?

Vanaf het moment dat je kind van pannenkoeken houdt, kun je naar een pannenkoekenhuis! Voor de meeste kinderen zal dat vanaf een jaar of 2 zijn. Het grote voordeel van een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant is natuurlijk dat je kinderen er lekker kunnen spelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of ze wel lang genoeg stil kunnen blijven zitten.

Aan de andere kant kunnen oudere kinderen het natuurlijk ook een beetje kinderachtig vinden. Heb je pubers of tieners in huis? Zoek dan een restaurant uit waar ook voor hen iets te doen is, zoals een gameroom.

Tips voor een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant met kinderen

Zoals je hier kunt lezen is een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant bij uitstek geschikt voor kinderen. Toch hebben we nog een paar tips om je etentje extra goed voor te bereiden.

Reserveer op tijd

Pannenkoekenrestaurants zijn populaire gelegenheden. Zeker in schoolvakanties en op feestdagen kan het erg druk worden. Reserveer daarom op tijd (en beloof je kinderen niets voordat de reservering gemaakt is).

Zorg voor wat extra afleiding en vermaak

Ook al is er in de meeste pannenkoekenrestaurants genoeg te doen voor je kinderen, het kan geen kwaad om toch voor wat extra afleiding en vermaak te zorgen. Download dus nog een extra aflevering van Peppa Pig en neem dat speelgoed mee, zodat je zeker weet dat ze zich vermaken.

Check de reviews

Lees je vooraf in op het restaurant van je keuze. Check de reviews online om ervaringen van andere gezinnen te zien. Zo kun je ook vaak al goed vinden welke speelgelegenheid er precies is.

Waar gaan jullie een pannenkoek eten?

Een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant is dus een goed idee als je kinderen hebt. Dankzij de speciale menu's voor de kleintjes, de inrichting voor jonge gezinnen en de vele speelmogelijkheden voor de kids. Of je nu kiest voor een gezellige lunch of een vroeg diner, in een pannenkoekenhuis zit je altijd goed. Weet jij al waar jullie binnenkort een pannenkoek gaan eten?