Leukste midgetgolfbanen in de regio

Midgetgolfen is één van de populairste activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen. Ontdek de leukste midgetgolfbaan in jouw regio.

Midgetgolf: leuke activiteit om met kinderen te doen

Er zijn enorm veel leuke uitjes en activiteiten om met je kinderen te doen, maar ook wij zitten soms met de handen in het haar. De pretparken in Nederland zijn al meerdere keren bezocht, we raken uitgekeken op de speeltuinen die er zijn en soms wil je ook wel wat anders doen dan wat je gewend bent. Heb je weleens nagedacht over een dagje midgetgolf? Wij zijn lyrisch over deze leuke bezigheid.

Een balletje slaan

Midgetgolf is een hele leuke activiteit. Het lijkt op normaal golfen, maar het is minder uitdagend en ook voor iedere leeftijdscategorie geschikt. Het is dus ook een geweldig uitje om samen met je kinderen te doen. Op een leuk en niet al te groot parcours sta je samen met je kids voor talrijke uitdagingen om het balletje in het gat te krijgen. Je bent bewapend met een club en je moet proberen om met zo weinig mogelijk slagen het balletje te putten. Onderweg naar de hole vind je talrijke uitdagingen in de vorm van obstakels die de weg naar de hole blokkeren.

Als je gaat midgetgolfen ben je niet alleen lekker bezig, maar er is ook een wedstrijdelement aanwezig. Het is natuurlijk geweldig voor kinderen als ze papa en mama kunnen verslaan tijdens een wedstrijdje en met midgetgolf hebben ze een eerlijke kans om de middag winnend af te sluiten. Wat de dag nog leuker voor ze maakt. Het is natuurlijk nog leuker als je je kind laat winnen, want ze zullen de dag waarop ze hun ouders hebben verslagen nooit meer vergeten.

Kun je midgetgolfen in de buurt?

In Nederland zijn er tientallen complexen waar je kunt midgetgolfen. Je vindt deze uitdagende spelletjes niet alleen in recreatieparken, zoals die van Landal Greenparcs of Center Parcs, maar ook in verschillende regio’s en in natuurrijke omgeving. In vrijwel iedere regio is er een midgetgolfbaan te vinden en dat betekent dat je ook niet ver hoeft te reizen om iets leuks met je kinderen te gaan doen.

Midgetgolf is niet altijd buiten. Er zijn een aantal complexen, waarbij je in de buitenlucht een balletje kunt slaan, maar er zijn ook enorm veel indoor midgetgolfbanen. Dus ook in de koudere en natte maanden kun je deze activiteit met je kinderen doen zonder dat je er een nat pak aan overhoudt. Ideaal, toch? Het is ook leuk om bijvoorbeeld glow in the dark midgetgolf te doen, want dan speel je in het donker en is de baan, het balletje en de club die je gebruikt om te slaan verlicht. Dat maakt het spelletje leuker en ook iets spannender.

Midgetgolfen: hoe duur is het?

Midgetgolf hoeft niet vreselijk duur te zijn, waardoor het ook een enorm leuke activiteit is om met het hele gezin te doen. Gemiddeld betaal je per persoon tussen de € 4,- en € 7,- voor een rondje midgetgolf. Bij veel complexen is het mogelijk om tegen een gereduceerde prijs een tweede ronde te spelen en vaak is het derde rondje gratis. Je kunt je dus prima een aantal uren vermaken zonder dat de euro’s uit je portemonnee vliegen.

Om de prijs te drukken kun je natuurlijk op zoek gaan naar midgetgolf in de buurt, zodat je de locatie te voet of met de fiets kunt bereiken. Dat scheelt benzinegeld en eventuele parkeerkosten. Bij outdoor midgetgolfbanen kun je ook zelf je consumpties meenemen. Bij indoor midgetgolfbanen is dat vaak niet mogelijk of toegestaan en zul je in het complex eten en drinken moeten aanschaffen.

Midgetgolfen en de mogelijkheden

De ene midgetgolfbaan is de andere niet en je hebt bijvoorbeeld keuze uit midgetgolfbanen die ook andere leuke activiteiten voor kinderen hebben. Zoals een speeltuin of een pannenkoekenrestaurant waar je na afloop kunt eten. Een pannenkoekenrestaurant met midgetgolf is razend populair bij zowel de ouders als de kinderen en je kunt hier dus echt een gezellige dag van maken.

Wil je bijvoorbeeld een kinderfeestje organiseren? Dan is midgetgolf ook een zeer goede keuze, omdat veel midgetgolfbanen dit faciliteren. Voor een scherpe prijs per kind kun je een leuk feestje organiseren en kun je kiezen voor extra mogelijkheden, zoals etenswaren en drinken, activiteiten en presentjes.

Midgetgolf voordelen

Wat zijn de voordelen van midgetgolfen met kinderen? Laten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje zetten.

Midgetgolfen in de buurt

In de meeste regio’s vind je midgetgolfbanen en je hoeft dus niet lang te reizen voordat je de leuke locatie bereikt. Ideaal om bijvoorbeeld samen met je kinderen te voet of op de fiets naar de midgetgolfbaan te gaan en een balletje te slaan.

Zowel buiten als binnen

Midgetgolf is niet altijd binnen, want er zijn ook genoeg overdekte banen waar je een balletje kunt slaan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld op een koude en natte dag toch iets leuks met je kinderen wilt doen.

Betaalbaar

Midgetgolf is niet vreselijk duur en voor slechts enkele euro’s per persoon kun je een balletje slaan en het tegen elkaar opnemen. Een leuke bijkomstigheid is dat rondjes 2 en 3 vaak goedkoper of zelfs helemaal gratis zijn.

De 10 leukste midgetgolfbanen in Nederland

Wil je weten welke midgetgolfbanen de moeite waard zijn om te bezoeken? Wij hebben de 10 leukste en uitdagendste midgetgolfbanen van Nederland voor je op een rijtje gezet.

  1. Speeltuin Kitskensberg en Trampoline park – Roermond
  2. Midgetgolfbaan De Bosrand – Arcen
  3. Adventure golfbaan de Boswachter – Vierhouten
  4. Scherjon’s Woodenshoe factory & Museum – Noardburgum
  5. Glow MiniGolf Amsterdam – Amsterdam
  6. Honder BunderBos – Drunen
  7. Eyserhof – Eys
  8. GlowGolf Eindhoven – Eindhoven
  9. Tennis en Midgetgolf Renesse – Renesse
  10. Jurassic Golf – Gouda

Ga de strijd aan met je kinderen

Je hebt nu meer informatie over midgetgolf en je weet nu ook welke midgetgolfbanen in Nederland het leukste en uitdagendste zijn. Het is een feit dat midgetgolfen een gezellige en leuke dag met de kinderen garandeert. Vooral als je kiest voor een locatie waar kinderen meer te doen hebben dan alleen golfen of na afloop een heerlijke pannenkoek kunnen eten in het pannenkoekenrestaurant. Ben je benieuwd of er midgetgolf in de buurt is of welke midgetgolfbanen het beste zijn? Bekijk dan de reviews op onze website.