Bowlen in de buurt

Wil je een dagje bowlen met je gezin? Wij tonen je de leukste bowlingbanen in de regio.

Top 10 beste in de categorie Bowlen

 1. Bowling Shopping Diepenbeek
 2. Bowling- en Partycentrum `s-Heerenberg
 3. De Griethse Poort ETEN, FEESTEN EN BOWLEN
 4. Bowling Antares
 5. Bowling Kasteel Limbricht
 6. Bowling Overhees
 7. Euro Indoorkarting & Bowling Swalmen
 8. Bowling 633
 9. Bowling Plasmolen
 10. Bowling Stardust

Bowlingbaan: ontspannen en genieten met kinderen

Wat is nu echt een leuke activiteit om samen met je kind of kinderen te doen? Je kunt van alles doen en ook verschillende attracties bezoeken, maar een van de leukste dingen is om te gaan bowlen. Kinderen vinden het namelijk leuk om spelletjes te spelen en vooral spelletjes waarmee ze hun ouders kunnen verslaan. Met bowlen is dat heel goed mogelijk en er zijn ook meer mogelijkheden om er ook echt een gezellig en sportief uitje van te maken.

Bowlingbaan bezoeken

Waarom zou je een bowlingbaan bezoeken? Omdat het gewoon een ontzettend leuk spel is om samen met je vrienden, familie en het gezin te spelen. Het doel is logischerwijs om met een bal tien kegels om te gooien. Als je alle kegels met de eerste worp omgooit gooi je een strike en als je alle tien kegels in twee beurten omgooit heb je een spare. Het is geen ingewikkeld spel en iedereen kan het spelen. Zelfs kleine kinderen, hoewel ze dan misschien wel wat hulp nodig hebben.

Gelukkig faciliteren de verschillende bowlingcentra dat ook kleine kinderen moeiteloos kunnen bowlen. Er zijn speciale bowlingballen voor kinderen aanwezig en je kunt de greppels van de bowlingbaan laten voorzien van een versperring, zodat de bal ook niet in de greppel kan belanden. Op die manier scoren kinderen altijd punten en maken ze een serieuze kans om te winnen.

Waarom is het leuk om de bowlingbaan te bezoeken?

Het is ontzettend leuk om een bowlingbaan te bezoeken, want je kunt er vaak meer doen dan alleen bowlen. Bowlen is natuurlijk wel het primaire spelletje, wat je kunt spelen, maar je kunt er ook een drankje doen, snacken en bij sommige bowlingcentra kun je ook voor een arrangement inclusief diner kiezen. Vaak kun je dan barbecueën of steengrillen of zijn er andere maaltijden die geserveerd worden. Op die manier kun je er ook echt een gezellige avond van maken en samen genieten en ontspannen.

Voor welke leeftijdscategorie?

Bowlen is voor jong en oud. Zelfs de allerkleinsten kunnen zich op de bowlingbaan vermaken. Hetzij door mee te doen aan een aangepaste versie van het spel of om andere spelletjes te spelen, die vaak bij een bowlingcenter aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan flipperkasten of arcadekasten met videospelletjes. Desalniettemin is het advies om alleen met kinderen vanaf 5 jaar te gaan bowlen. Dit is de gemiddelde leeftijd waarop ze al redelijk zelfstandig kunnen bowlen en dus ook van het spel kunnen genieten.

Verschillende arrangementen

Als je wilt gaan bowlen, heb je ook de keuze uit verschillende arrangementen. Het bowlingcentrum is vaak vanaf de middag geopend en je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een lunch arrangement. Dit bevat zowel een uur bowlen als een uitgebreide lunch. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een diner arrangement, waarbij je logischerwijs het spelen van het spel kunt combineren met een diner. In de regel is dat steengrillen, gourmetten of barbecueën. Afhankelijk van de bowlingbaan.

Naast dit arrangement kun je vaak ook kiezen voor groepsarrangementen. Bijvoorbeeld als je een personeelsuitje wil organiseren of met een grotere groep wil bowlen. Bowlen kan op die manier ook een goede keuze zijn als je een familiedag organiseert. Daarnaast is de bowlingbaan ook een zeer goede locatie voor een kinderfeestje, want kinderen vinden het prachtig om het tegen elkaar op te nemen op de bowlingbaan.

Andere soorten bowlingbanen

Er zijn verschillende bowlingcentra in Nederland te vinden, waar je samen met je gezin en met de familie kunt bowlen, maar er zijn ook andere soorten bowlingbanen waar de kinderen hun skills kunnen vertonen. Denk bijvoorbeeld aan de bowlingbaan in het uitgaanscentrum van het vakantiepark of bij indoor speeltuinen die geïnvesteerd hebben in een bowlingbaan speciaal voor kinderen.

Ook hier kunnen kinderen dus het populaire spelletje spelen en proberen om zoveel mogelijk kegels om te gooien en punten te verzamelen. En vaak zijn deze bowlingbanen ook zodanig ingericht dat ze het spel makkelijker kunnen spelen dan wanneer je een traditionele bowlingbaan met ze bezoekt.

Bowlingbaan in de buurt

Bowlingbanen en -centra vind je in vrijwel iedere stad en regio en je hebt vaak keuze uit meerdere gelegenheden waar je kunt bowlen, eten en andere leuke activiteiten kunt doen. Op die manier is er altijd wel een plek in de buurt waar je terechtkunt. Sommige centra zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto, maar doorgaans is het parkeren betaald. Hetzij langs de weg of in een parkeergarage. Als de bowlingbaan in de buurt zit zou je ook kunnen overwegen om met de fiets te gaan.

Voordelen bowlingbaan

Wat zijn de voordelen van een bowlingbaan bezoeken met kinderen? Laten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje zetten.

Leuk spel wat je met het gezin kunt spelen

Bowlen kun je met het hele gezin spelen. Het is ook een leuk spel voor jong en oud en zelfs de kinderen maken kans om het spel te winnen. En dat vinden ze natuurlijk prachtig als ze papa of mama weten te verslaan.

Kindvriendelijk

Bowlingbanen zijn doorgaans kindvriendelijk en faciliteren dan ook kinderen om het spel moeiteloos te kunnen spelen. Er zijn bijvoorbeeld speciale bowlingschoenen en -ballen voor kinderen en de hekjes in de greppels kunnen omhoog worden gezet, zodat de bal ook nooit in de greppel belandt.

Combineren met eten en drinken

Een bezoek aan het bowlingcentrum kan ook prima gecombineerd worden met een hapje en een drankje. Je kunt op de bowlingbaan zelf genieten van bijvoorbeeld een bittergarnituur en wat drankjes, maar je kunt ook vooraf of na het spel eten in het restaurant. Bij veel bowlingcentra kun je een arrangement inclusief diner bestellen, waarmee je samen met gezin eerst of na afloop lekker gaat steengrillen of barbecueën.

De 10 leukste en gezelligste bowlingbanen van Nederland

Wil je weten welke bowlingbanen de moeite waard zijn om te bezoeken? Wij hebben de 10 leukste en gezelligste bowlingbanen van Nederland voor je op een rijtje gezet.

 1. Bowling De Kegel, Amstelveen
 2. Bison Bowling, Utrecht en Maarssen
 3. Bowling en Partycentrum Hilversum, Hilversum
 4. Bowling Westerpark, Den Haag
 5. Monkey Town Bowling, Leerdam
 6. Bij45, Beverwijk
 7. Lake7, Zevenhuizen
 8. De Walvis Bowling & Partycentrum, Schiedam
 9. Het Wapen van Asten, Asten
 10. Kartracing & Bowling Groningen, Groningen

Kegelen maar

Bowlen, ook wel kegelen genoemd, ondanks dat het een compleet andere sport is, is ontzettend leuk om met de familie en het gezin te doen. Je kunt het tegen elkaar opnemen, genieten van hapjes en drankjes en er een gezellige avond van maken. Er zijn verschillende bowlingcentra in Nederland waar je met kinderen kunt bowlen en deze bowlingbanen faciliteren ook kinderen die het spel moeiteloos kunnen spelen. Een klein nadeel van een bezoek aan de bowlingbaan, is dat het relatief duur gezinsuitje is.