De 13 mooiste zwemparadijzen in Nederland

tikibad in duinrell

Op zoek naar een spetterend dagje uit met het hele gezin? Nederland beschikt over enkele van de meest indrukwekkende zwemparadijzen waar zowel volwassenen als kinderen van kunnen genieten. Van tropische oases tot avontuurlijke waterparken, hier zijn de 13 mooiste zwemparadijzen in Nederland waar je een geweldige tijd zal gaan beleven.

1. Tikibad Duinrell, Wassenaar

Tikibad Duinrell is een adembenemend zwemparadijs vol avontuurlijke glijbanen en waterattracties. Het is een van de grootste overdekte waterglijbanenparadijzen van Europa. Kinderen kunnen genieten van vele toffe glijbanen, waaronder de sensationele Cycloon. Voor de kleintjes zijn er ondiepe baden en peuterbaden met waterspeeltoestellen om veilig te spelen en spetteren. Het Tikibad is perfect voor plezier met het hele gezin.

tikibad in duinrell

Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

2. Aqua Mundo, Center Parcs

De Aqua Mundo zwembaden in verschillende Center Parcs parken zijn een paradijs voor waterliefhebbers. Kinderen kunnen genieten van de glijbanen en een Lazy River waar je ontspannen rond kunt dobberen. Ook zijn er kinder-doe-baden en peuterbaden. Er zijn avontuurlijke zwemlessen en leuke animatieprogramma’s. Al met al een paradijs voor waterratten.

aqua mundo center parcs

3. Subtropisch Zwembad De Meerval, Wijchen

In het Subtropisch Zwembad De Meerval in Wijchen vind je een levendig recreatiebad met glijbanen, stroomversnellingen en een peuterbad met waterspeeltoestellen voor de kleintjes. Het zwembad organiseert regelmatig leuke kinderfeestjes en thematische evenementen, wat zorgt voor urenlang plezier voor kinderen van alle leeftijden. Een leuke plek voor plezier met het hele gezin!

zwembad de meerval

Adres: Meerdreef 6, 6602 HN Wijchen

4. Zwembad Aquamar, Katwijk

Zwembad Aquamar in Katwijk heeft naast een ruim zwembad een speciaal kinderbad met waterspeeltoestellen en glijbanen. Kinderen kunnen hier urenlang spelen en plezier maken in een veilige omgeving. Aquamar heeft ook een fitnessruimte voor volwassenen, waardoor het ideaal is voor het hele gezin.

aquamar

Adres: Piet Heinlaan 5, 2224 SW Katwijk aan Zee

5. Zwemparadijs Mosaqua, Gulpen

Het zwemparadijs Mosaqua in Gulpen is een opwindend zwemparadijs met indrukwekkende glijbanen en een peuterbad met waterspeeltoestellen. Voor kinderen is er een avontuurlijk junglebad met spannende waterattracties. Mosaqua is de perfecte plek voor gezinnen op zoek naar waterpret en avontuur.

mosaqua

Adres: Landsraderweg 11, 6271 NT Gulpen

6. Subtropisch Zwembad De Roompot, Kamperland

Het subtropisch zwembad De Roompot in Zeeland biedt niet alleen zwemplezier met glijbanen, maar ook speciale peuterbaden en waterspeeltoestellen voor kinderen. Het zwembad is voor jong en oud leuk om heen te gaan.

zwembad de roompot

Adres: Sophiaweg 1, 4493 PS Kamperland

7. Zwembad De Scheg, Deventer

Zwembad De Scheg in Deventer beschikt over spannende glijbanen, een opwindend golfslagbad en is dan ook een avontuurlijk zwemparadijs. Voor kinderen is er een peuterbad om veilig te spelen. De Scheg organiseert regelmatig leuke kinderactiviteiten en zwemlessen voor alle leeftijden. Leuk zwemparadijs om heen te gaan samen met het gezin!

zwembad de scheg

Adres: Piet Van Donkplein 1, 7422 LW Deventer

8. Zwemparadijs Aquadrome, Enschede

Zwemparadijs Aquadrome in Enschede biedt veel waterpret voor het hele gezin. Naast glijbanen en een golfslagbad is er een speciaal kinder-doe-bad voor de jongste bezoekers. Ook organiseert Aquadrome regelmatig kinderactiviteiten en zwemlessen, waar kinderen van alle leeftijden urenlang plezier kunnen hebben. Een geweldige plek voor alle leeftijden!

aquadrome

Adres: J J Van Deinselaan 2, 7541 BR Enschede

9. Subtropisch Zwembad Swimfun, Joure

Subtropisch Zwembad Swimfun in Joure is een bruisend zwemparadijs met glijbanen en stroomversnellingen voor oudere kinderen. Voor de kleintjes is er een peuter- en kleuterbad met leuke waterspeeltoestellen. Bovendien is er een waterspeeltuin waar kinderen super leuk kunnen spelen. Het subtropisch zwembad Swimfun is perfect voor het hele gezin.

zwembad swimfun

Adres: Sewei 3, 8501 SP Joure

10. Waterpark De Waterwyck, Steenwijk

Ontdek Waterpark De Waterwyck in Steenwijk, een uitgebreid waterparadijs met spannende glijbanen en waterattracties. Voor de kleintjes zijn er speciale peuterbaden waar ze veilig kunnen spelen. Daarnaast organiseert De Waterwyck regelmatig leuke kinderactiviteiten en zwemlessen voor alle leeftijden, ideaal bestemming voor een dagje plezier.

zwembad de waterwyck

Adres: Gagelsweg 25, 8331 CM Steenwijk

11. Zwemcentrum De Waterlelie, Aalsmeer

Beleef de verfrissende waterpret bij Zwemcentrum De Waterlelie in Aalsmeer, met een boeiend zwemparadijs, inclusief een glijbaan en peuterbad. De kinderen kunnen zich vermaken in het peuterbad en genieten van de toffe glijbaan. Het zwembad organiseert tevens kinderactiviteiten en zwemlessen, waardoor je samen met het hele gezin veel plezier kunt beleven.

zwembad de waterlelie

Adres: Dreef 7, 1431 WC Aalsmeer

12. Tropisch Zwemparadijs De Wilder, Haaksbergen

Ontdek het uitgebreide Tropisch Zwemparadijs De Wilder in Haaksbergen, met verschillende leuke glijbanen en een speciale waterspeeltuin voor kinderen. Hier kunnen de kleintjes zich vermaken met verschillende waterattracties en glijbanen. Daarnaast is er ook een peuterbad voor de allerkleinsten.

zwembad de wilder

Adres: Scholtenhagenweg 32, 7481 VP Haaksbergen

13. Center Parcs De Eemhof, Zeewolde

Center Parcs De Eemhof heeft een spectaculair subtropisch zwemparadijs met spannende glijbanen en avontuurlijke waterattracties. Voor kinderen is er een speciaal kinderspeelgedeelte met ondiepe zwembaden en leuke waterfonteinen. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan zwemlessen en genieten van kinderanimatieprogramma’s voor urenlang waterplezier.

centerparcs eemhof zwembad

Adres: Slingerweg 1, 3896 LD Zeewolde

De mooiste zwembaden in Nederland

Deze Nederlandse waterparken zijn een van de vele mooie zwembaden die we in Nederland hebben. Het maakt niet uit van wat voor soort zwemparadijs je houdt, alles is hier te vinden. Zo zijn er zwembaden met toffe glijbanen en stroomversnellingen, maar ook relaxte gedeelten en andere leuke waterattracties. Voor iedereen zit er iets leuks tussen. Geniet samen met het hele gezin van een dag vol waterpret in een van deze geweldige waterparken. Naar welk zwemparadijs in Nederland ga jij?

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
6 december 2023
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven