Gezinsabonnement bij dierentuin en pretpark: alle mogelijkheden

Er lekker op uit met de kinderen: dat doen we graag. Maar, het kan wel in de kosten lopen als je regelmatig een dierentuin, zwembad, museum of attractiepark bezoekt. Daarom bespreken we in dit artikel de uitjes waarbij je voordelig een abonnement kunt afsluiten. Zo ben je een stuk goedkoper uit als je regelmatig met je gezin wat leuks gaat doen!

Walibi Familie Abonnement

Het Walibi Familie abonnement is echt iets voor avontuurlijke gezinnen die regelmatig naar Walibi willen. Hier ga je in te gekke achtbanen en spetterende waterattracties. Voor het hele gezin zijn er erg leuke rides in Walibi Holland.

walibi familie abonnement

Het abonnement is beschikbaar voor 4 en voor 5 personen. Je krijgt dan niet alleen toegang tot het park, maar ook tot evenementen, zoals Walibi Play (een gamefestival) en Walibi Lekkergaan (een zomerfeest). Ook krijg je onbeperkt toegang tot de Halloween Spooky Days. Je krijgt twee keer toegang tot de Halloween Fright Nights en de Bright Nights 2023/2024 of 2024/2025. Bovendien krijg je ook nog eens 10% korting op merchandise, eten en drinken. Met uitzondering van betaalde attracties en alcohol.

Je krijgt allemaal een persoonlijke pas, zodat je ook los van elkaar het park kunt bezoeken.

Hoeveel bespaar je met een Walibi abonnement?

 • Regulier ticket per persoon: variabele prijzen, vanaf circa € 34,50
 • Gezinsabonnement 5 personen per persoon: € 69,-
 • Gezinsabonnement 4 personen per persoon: € 86,25,-

Je bent dus na 3 bezoeken aan het park dus al goedkoper uit met een abonnement.

Voor een Halloween Fright Night plus abonnement geldt er een toeslag.

Bij Walibi zijn er tot 30 april 2024 extra early bird kortingen op de abonnementen.

Efteling abonnement

Zijn jullie bezeten van Joris en de Draak, de Python, het Sprookjesbos en het Volk van Laaf? Vind je dit zo leuk dat je er elke maand naartoe wilt? De Efteling werkt met maandabonnementen, dus je moet er wel echt veel naartoe gaan om dit de moeite waard te maken.

efteling abonnement

Hoeveel bespaar je met een Efteling abonnement?

Bij De Efteling kun je terecht voor 3 soorten abonnementen: classic, plus en premium. Met classic kun je 290 dagen per jaar naar het park, met plus 340 dagen en met premium elke dag. Met classic kun je bijvoorbeeld niet in de herfst- en kerstvakantie gaan. Dat is voor veel gezinnen toch wel belangrijk. Vanaf classic krijg je ook nog korting op overnachtingen en 2 tickets met vriendenkorting. Met de duurdere abonnementen krijg je nog wat andere extra’s, zoals 5% korting op eten, drinken en souvenirs.

De Efteling hanteert in deze constructie maandabonnementen, maar je kunt ze ook voor een jaar afsluiten. We rekenen hier met de jaarprijs. Let op: als je een maandabonnement neemt is de omgerekende jaarprijs hoger.

 • Prijs regulier ticket 4 t/m 64 jaar: v.a. € 38,-
 • Abonnement 0 tot 3 jaar: gratis
 • Classic abonnement: € 225,- per jaar
 • Plus abonnement: € 275,- per jaar
 • Premium abonnement: € 390,- per jaar

Afhankelijk van je abonnement, moet je dus tussen de 6 en 11 keer per jaar naar de Efteling gaan om dit terug te verdienen. Wij denken dat het plus abonnement het meest gunstig is voor de meeste gezinnen.

Klimbos abonnement

Klimbossen vind je in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dordrecht, Lage Vuursche en Ruurlo. Hier kun je je 3 uur lang uitleven op uitdagende klimparcours. Je kiest zelf een route en bepaalt ook zelf hoe hoog je durft te gaan. Veilig is het zeker dankzij het continu zekersysteem. Zijn jullie echte klimmers, dan is een abonnement op het klimbos echt de moeite waard.

klimbos met abonnement

Extra leuk is het dat je met een abonnement bij alle locaties terecht kunt! Zo heb je extra veel avontuur voor je geld. Een klein nadeel is dat de klimlocaties in de wintermaanden niet of beperkt open zijn.

Hoeveel bespaar je met een Klimbos abonnement?

De prijzen variëren iets per locatie. Onderstaand zijn de tarieven van Klimbos Apeldoorn.

 • Prijs juniorticket: € 19,50
 • Prijs regulier ticket: € 25,50
 • Prijs junior abonnement: € 58,50
 • Prijs regulier abonnement: € 77,50

Zo verdien je je abonnement na ongeveer 3 keer klimmen terug!

Hellendoorn Familieabonnement

In het oosten van Nederland vinden we Hellendoorn. Een park met veel gave attracties voor jong en oud. Wilde achtbanen, leuke shows en optredens en voor de kleintjes zijn er ook speciale attracties en speelgebieden. Bovendien is het park prachtig gelegen bij het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

hellendoorn abonnement

Met het familieabonnement van Hellendoorn bezoek je het park met maximaal 10 personen. Je mag 2 volwassenen en 4 kinderen (t/m 17 jaar en woonachtig op hetzelfde adres) meenemen. Maar daarbij kunnen ook opa en oma (maximaal 4) gratis mee!

Bovendien krijg je 10% korting in de winkels en horeca en 40% korting op een vriendenticket. Ook heb je toegang tot extra evenementen, zoals Heksendoorn en de zinderende zomeravond. Parkeren is gratis. Je krijgt met dit abonnement ook nog eens gratis toegang tot onder andere Fort Fun, Drayton Manor en Aqua Parc.

Ben je met minder dan 4 personen? Dan kun je beter het reguliere abonnement kiezen, dat is dan iets goedkoper.

Hoeveel bespaar je met een Hellendoorn abonnement?

 • Prijs regulier ticket per persoon: vanaf € 18,99
 • Prijs regulier abonnement per persoon: € 85,-
 • Prijs familieabonnement per persoon (bij 10 personen): € 34,-

Wil je vaak met 10 personen gaan, dan is het familieabonnement de beste keuze. Dat verdien je met 2 bezoeken al terug (mits je echt met zijn tienen gaat). Ben je van plan om regelmatig met zijn drieën te gaan, dan kun je beter het reguliere abonnement kiezen. Dat heb je na 4 a 5 bezoekjes terugverdiend. Let op: vanaf 4 personen is het familieabonnement de beste deal.

Dolfinarium familiepas

Lekker uitwaaien tussen dolfijnen en andere zeezoogdieren? Dat doe je natuurlijk in Harderwijk bij het Dolfinarium. Naast de dieren die je hier ontmoet, kun je er ook lekker spelen en veel leren in het kenniscentrum. Met een abonnement krijg je ook korting in de horecagelegenheden en winkels.

dolfinarium abonnement

De familiepas is geldig voor 2 volwassen en maximaal 4 kinderen tot en met 21 jaar die op hetzelfde adres wonen.

Hoeveel bespaar je met een Dolfinarium abonnement?

 • Prijs regulier ticket per persoon: € 21,50
 • Prijs reguliere pas per persoon: € 49,50
 • Prijs Familiepas per persoon (bij 6 personen): € 29,17

Hebben jullie 2 of meer kinderen? Dan is de familiepas de voordeligste optie. Met 1 kind kun je beter het reguliere abonnement nemen.

Toverland abonnement

In Sevenum vind je Toverland, een geweldig attractiepark voor het hele gezin. Naast spannende thrillrides vind je hier ook voldoende vermaak en vertier voor de jongsten in het gezin. Dankzij de grote indoor hal is Toverland ook bij slecht weer een leuk uitje en dat maakt een abonnement natuurlijk nog een stuk aantrekkelijker!

toverland abonnement

Met een abonnement wordt je een zogenaamde ‘Magic Member’ en profiteer je onder andere van 5% korting op de horeca en merchandse in het park, toegang tot de exclusieve Magic Member Night en korting op andere parken.

Hoeveel bespaar je met een Toverland abonnement?

Toverland kiest net als de Efteling voor een maandabonnement. Deze kun je ook per jaar afsluiten en dat is iets voordeliger. In deze berekening gaan we uit van een jaarabonnement.

 • Prijs regulier ticket volwassenen/kinderen vanaf 140 cm: varieert, vanaf circa € 32,50
 • Prijs abonnement volwassenen/kinderen vanaf 140 cm: € 155,-
 • Prijs regulier ticket kinderen 90-140 cm: varieert, vanaf circa € 24,50
 • Prijs abonnement kinderen 90-140 cm: € 115,-

Als je van plan bent om 5 keer in het jaar naar Toverland te gaan, dat is een abonnement een gunstige keuze.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is één van de bekendste dierentuinen in Nederland. Een van de hoogtepunten is het Oceanium, een groot en modern aquarium dat je meeneemt op een reis door verschillende oceanen en zeeën. Hier kun je onder andere haaien, zeeschildpadden en tropische vissen bewonderen.

Naast het Oceanium zijn er nog veel meer dieren te zien in de dierentuin, waaronder olifanten, giraffen, leeuwen, en nog veel meer. Er zijn ook verschillende shows en voederpresentaties waar je meer te weten kunt komen over de dieren en hun leefomgeving.

diergaarde blijdorp abonnement

Gewoon lekker spelen kan hier ook goed en dat maakt het tot de ideale plek om een abonnement te nemen. Hiermee kun je het hele jaar naar het dierenpark. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis komen en voor kinderen t/m 17 jaar kun je een abonnement bestellen.

Naast de toegang krijg je ook het magazine De Giraffe, korting voor introducees, korting op kinderfeestjes en korting op eten en drinken en merchandise.

Hoeveel bespaar je met een Diergaarde Blijdorp abonnement?

In dit voorbeeld gaan we uit van een gezin met 2 ouders en 2 kinderen.

 • Prijs regulier ticket volwassene: € 27,50
 • Prijs abonnement volwassenen per persoon (met jaarincasso): € 43,50
 • Prijs regulier ticket kind 3 t/m 12 jaar: € 22,50
 • Prijs abonnement kind 3 t/m 12 jaar (met jaarincasso): € 43,50

Dat verdien je dus met 2 bezoekjes al terug!

Julianatoren jaargezinsabonnement

Het gezellige Julianatoren in Apeldoorn is een pretpark speciaal voor de kleintjes tot een jaar of 12. In Julianatoren vind je allerlei attracties: van spannende achtbanen tot draaimolens en waterattracties. Voor de allerkleinsten is er ook genoeg te beleven!

julianatoren abonnement

Ook bij de Julianatoren kun je kiezen voor een abonnement waarbij de opa’s en oma’s mee mogen. Ideaal voor grote families. Ook krijg je toegang tot bepaalde evenementen, zoals Het Grote Lentefestijn, de Dinoweken en Halloween.

Je kunt kiezen uit een gouden, zilveren en een persoonsabonnement. Met het gouden abonnement krijg je ook gratis toegang tot een selectie van andere parken.

Hoeveel bespaar je met een Julianatoren gezinsabonnement?

In dit voorbeeld rekenen we met 5 gezinsleden en 4 opa’s en oma’s.

 • Prijs regulier ticket per persoon: vanaf € 19,50
 • Prijs Jaargezinsabonnement Goud per persoon: € 27,78
 • Prijs Jaargezinsabonnement Zilver per persoon: € 16,67

Wil je slechts 1 keer gaan met 3 kinderen en 4 opa’s en oma’s? Dan is een zilveren abonnement al een meer voordelige optie dan voor iedereen een regulier ticket aan te schaffen.

Ouwehands Dierentuin abonnement

Ouwehands dierenpark in Rhenen is de enige dierentuin in Nederland waar je reuzenpanda’s kunt zien! Naast de panda’s zijn er ook veel andere dieren te zien, zoals leeuwen, tijgers, giraffen en gorilla’s. Het park heeft verschillende themagebieden, zoals de Gorilla Adventure of het Berenbos, waar bezoekers de dieren van dichtbij kunnen bekijken. Maar er is ook genoeg te spelen, zoals in de grote overdekte speelhal RavotAapia. Een ideale plek voor een abonnement, zeker als je in de buurt woont.

ouwehand dierenpark abonnement

Met een abonnement krijg je ook 10% korting in de horeca en de shops en korting op andere parken, korting op parkeren en korting op het Light Nights festival. Bovendien kun je 1 introducé meenemen met 25% korting.

Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis een abonnement afsluiten.

Hoeveel bespaar je met een Ouwehands dierentuin abonnement?

 • Prijs regulier ticket 3 t/m 9 jaar: € 26,50
 • Prijs abonnement 3 t/m 9 jaar: € 63,-
 • Prijs regulier ticket vanaf 10 jaar: € 29,50
 • Prijs abonnement vanaf 10 jaar: € 69,50

Een abonnement bij Ouwehands heb je dus na 3 bezoeken al terugverdiend.

Burgers’ Zoo abonnement

Burgers’ Zoo in Arnhem staat bekend om de mooie, ruime en natuurlijk opgezette leefomgevingen voor de dieren. Hier maak je een reis door verschillende werelddelen, zoals de Bush, Desert, Ocean en Mangrove. Burgers Zoo heeft ook een groot aquarium, genaamd Burgers’ Ocean, waar bezoekers kunnen kennismaken met het leven in de oceaan. Net als in de meeste andere dierentuin is hier ook genoeg te beleven op het gebied van educatie en entertainment.

burgers zoo abonnement

Met een abonnement heb je het hele jaar toegang tot Burgers’ Zoo, kun je gratis meedoen aan kindercolleges en avondlezingen, lees je gratis het magazine van de dierentuin en krijg je korting op andere dierenparken.

Hoeveel bespaar je met een Burgers’ Zoo abonnement?

 • Prijs regulier ticket kind 4 tot 9 jaar: € 24,50
 • Prijs regulier ticket volwassene: € 27,-
 • Prijs jaarabonnement volwassenen: € 75,-
 • Prijs jaarabonnement kind 4 t/m 20 jaar: € 68,-

Een abonnement op Burgers’ Zoo heb je dus in 3 bezoeken alweer terugverdiend.

Dierenpark Amersfoort abonnement

Dierenpark Amersfoort heeft een uniek ontwerp waarbij de dieren in grote verblijven leven zonder zichtbare hekken. Hoogtepunten van het park zijn onder andere de Klim Alles-route, waar je kunt klimmen en klauteren tussen de bomen, en het DinoBos, waar levensgrote dinosaurussen te zien zijn.

dierenpark amersfoort abonnement

Met een abonnement krijg je het hele jaar toegang tot het park. Ook krijg je exclusieve toegang tot speciale openingen en programma’s en krijg je 10% korting in de restaurants en winkels in het park.

Hoeveel bespaar je met een Dierenpark Amersfoort abonnement?

 • Prijs regulier ticket 3 t/m 12 jaar: vanaf € 21,50
 • Prijs abonnement 3 t/m 12 jaar: € 63,-
 • Prijs regulier ticket vanaf 12 jaar: € 23,50
 • Prijs abonnement vanaf 12 jaar: € 70,-

Ga je 3 keer per jaar naar Dierenpark Amersfoort, dan ben je voordeliger uit met een abonnement.

Safaripark Beekse Bergen abonnementen

Ben je al wel eens in het grootste wildlife park van Nederland geweest? Hier kun je heerlijk doorheen lopen en ook met de auto of een speciale bus tussen de dieren door rijden. Je vindt hier de gaafste dieren, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffen. Je kunt hier ook heerlijk spelen en daarom is er ook een speciaal speelland abonnement.

safaripark beekse bergen abonnement

Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park, korting in het park zelf, toegang tot exclusieve events en kun je vrienden met korting meenemen.

Hoeveel bespaar je met een Safaripark Beekse Bergen abonnement?

 • Prijs regulier ticket vanaf 3 jaar: vanaf € 23,50
 • Prijs Safaripark abonnement vanaf 3 jaar: € 71,50
 • Prijs combi abonnement (inclusief speelland) vanaf 3 jaar: € 77,50

Als je Safaripark Beekse Bergen 4 keer bezoekt ben je voordeliger uit met een abonnement.

Artis lidmaatschap

Artis is de oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam. Het park biedt een unieke combinatie van dieren, planten, cultuur en erfgoed. Je geniet hier van een wandeling door prachtige tuinen en historische gebouwen, terwijl je dieren zoals leeuwen, giraffen, olifanten en apen bewondert. Artis heeft ook een planetarium, een aquarium en verschillende tentoonstellingen over natuur en wetenschap.

artis abonnement

Een abonnement noemen ze bij Artis een lidmaatschap. Hiermee bezoek je onbeperkt het park, inlcusief Artis-Micropia en Artis-Groote Museum. Daarnaast krijg je per huishouden 4 introducécoupons, 10% korting in de horecalocaties, korting op parkeren en extra korting bij andere activiteiten. Ook lees je het Artis tijdschrift.

Hoeveel bespaar je met een Artis abonnement?

 • Prijs regulier ticket 3 t/m 12 jaar: € 22,50
 • Prijs regulier ticket 13+ jaar: € 26,50
 • Prijs lidmaatschap 3 t/m 17 jaar: € 80,-
 • Prijs lidmaatschap 18+ jaar: € 103,-

Vanaf 4 bezoeken is een lidmaatschap van Artis een voordelige keuze voor jullie.

Slagharen abonnement

In Slagharen vind je een mooie mix van attracties, shows en entertainment voor het hele gezin. Zowel de kleintjes als de grotere kinderen kunnen zichzelf hier goed vermaken. Er zijn spannende achtbanen, zoals de Gold Rush en de Thunder Loop, maar ook rustigere attracties zoals de Ripsaw Falls en de Wild West Adventure.

slagharen abonnement

Met een abonnement op Slagharen krijg je niet alleen onbeperkt toegang tot het park, je krijgt ook korting in de winkels en restaurant. En, ook erg leuk: je krijg korting op overnachtingen! Bij Slagharen is namelijk een uitgebreid vakantiepark en een camping waar je kunt overnachten als je het park meerdere dagen wilt bezoeken (en dat is wel zo leuk natuurlijk met een abonnement).

Slagharen biedt 4 opties voor een abonnement: platinum, goud, zilver en brons. In de duurdere pakketten krijg je aanzienlijk meer voordeel, zoals gratis toegang voor opa en oma en 20% korting op overnachtingen (niet in het hoogseizoen).

Hoeveel bespaar je met een Slagharen abonnement?

We nemen hier het bronzen abonnement als voorbeeld. Deze is het goedkoopste en biedt alleen onbeperkt entree tot het park.

 • Prijs regulier ticket 4 t/m 12 jaar: variabel, vanaf € 14,90
 • Prijs regulier ticket 13+ jaar: variabel, vanaf € 14,90
 • Prijs bronzen abonnement per persoon: € 54,90

Ga je 4 keer of meer per seizoen naar Slagharen? Dan loont het om een abonnement af te sluiten.

Meer plekken waar je een voordelig abonnement kunt afsluiten

Staat het pretpark of de dierentuin van jouw keuze niet in dit overzicht? Dit zijn locaties waar je ook een voordelig gezinsabonnement kunt afsluiten:

 • Wildlands: Emmen
 • Drievliet: Den Haag
 • Duinrell: Wassenaar
 • GaiaZOO: Kerkrade
 • Avifauna: Alphen aan den Rijn
 • Dierenrijk: Nuenen
 • AquaZoo: Leeuwarden
 • Apenheul: Apeldoorn
 • Drouwenerzand: Drouwen
 • Het Land van Jan Klaassen: Braamt
 • Madurodam: Den Haag
 • Dippiedoe: Best

Andere slimme keuzes: museumkaart en NS abonnement

Ga je regelmatig met je kinderen op pad, dan kan het ook slim zijn om andere abonnement opties te overwegen.

De Museumkaart is een bekende pas waarmee je toegang hebt tot veruit de meeste musea in Nederland. Bezoek je 3 tot 4 musea per jaar, dan verdien je deze kaart al terug.

Reis je regelmatig met de trein? Dan kun je een NS abonnement overwegen. Met bijvoorbeeld een dalurenkaart reizen jij en je gezin (maximaal 3 medereizigers) met 40% korting buiten de spits. Dat verdien je al snel terug. Kinderen tot en met 11 jaar reizen trouwens voor € 2,50 met een railrunnerkaartje.

Extra korting op andere parken

Met de meeste abonnementen krijg je ook nog eens korting op andere attractie-, pret- of dierenparken. Dan ben je dus ook extra voordelig uit als je eens ergens anders naartoe wilt.

Vergeet je parkeerabonnement niet

Bij de meeste parken betaal je nog een flinke som geld om je auto te parkeren. Vergeet dus niet ook een parkeerabonnement af te sluiten als je van plan bent met de auto te gaan.

Aanschaffen aan het einde van het eerste bezoek?

In veel pretparken of dierentuinen kun je aan het eind van je eerste bezoek (als je nog wel op het park bent) alsnog besluiten om een abonnement te nemen. Dan krijg je in sommige gevallen het betaalde entreegeld van die dag terug. Zo kun je het eerst een keer proberen voordat je een aanschaf doet.

Persoonsgebonden abonnementen

De meeste abonnementen zijn tegenwoordig persoonsgebonden. Dat betekent dat ze echt op jouw naam staan en op de naam van je partner en kinderen. Onderling uitwisselen of uitlenen aan vrienden en familie wordt dus lastig, helaas!

Conclusie: abonnement al snel de moeite waard

Ga je regelmatig naar een attractie-, pret- of dierenpark met je gezin? Dan is een abonnement al snel de moeite waard. Gemiddeld genomen heb je het na ongeveer 3 of 4 bezoeken terugverdiend. Al zijn er wel enkele uitzonderingen die wat duurder zijn, zoals De Efteling. Woon je vlakbij een dierentuin, dan hoef je er bijna niet over na te denken of je een abonnement wilt nemen: bij de meeste dierentuinen verdien je dat al met 2 of 3 bezoekjes terug.

Vinden jullie het leuk om meerdere keren hetzelfde uitje te beleven? Dan is een abonnement zeker een te overwegen optie voor jullie!

Let op: voor de exacte voorwaarden van ieder abonnement kun je het beste de website van de aanbieder raadplegen. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

René Dekker René Dekker Uitjestester, en eigenaar Uitmetkinderen.nl
Laatste update
17 april 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven