De leukste spelletjes voor onderweg naar je vakantie

kindervakantie

Op vakantie gaan met de auto kan natuurlijk een flinke uitdaging zijn voor een gezin met kleine kinderen. Uit ervaring weten we dat het best lastig kan zijn om je kinderen al zoet te houden tijdens een ritje naar Zoutelande, laat staan als je 12 uur onderweg bent naar Italië. Met de naderende meivakantie voor de deur hebben we een stapel suggesties voor je bedacht die leuk zijn om te doen met je kinderen voor onderweg.

Digitaal vermaak

Soms denk ik wel eens dat onze ouders het vroeger pas echt zwaar hadden. Toen bestond er namelijk geen tablet of smartphone. De kinderen van nu zijn vaak al op jonge leeftijd heel erg vaardig met technologie. Met een iPad onderweg kunnen ze zich vaak al uren vermaken. Ze kunnen dit gebruiken om hun favoriete filmpjes op te bekijken of spelletjes op te spelen. Zorg er wel voor dat je de filmpjes van te voren download, zodat het niet ten koste gaat van je mobiele data.

Vermaak met auto spelletjes

Lange autoritten kunnen vermoeiend zijn voor kinderen. Hier zijn enkele spelletjes die ideaal zijn voor onderweg:

Kenteken raden

Met alleen een pen en papier kunnen kinderen raden uit welk land de voorbijrijdende auto’s komen. Diplomatenkentekens zijn extra punten waard! En zo leer je zelf ook nog eens wat.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Dit klassieke spel houdt iedereen bezig en stimuleert kinderen om hun omgeving te verkennen. Wel zo leuk als de ouders natuurlijk ook mee doen.

Woordenslang

Kies een categorie zoals dieren of eten. Iedereen moet dan een woord noemen dat begint met de laatste letter van het vorige woord.

Wie ben ik?

Raad welke bekende persoon of kennis iemand denkt, door slimme vragen te stellen.

Zeg geen ja of eh

Probeer antwoorden te geven op vragen zonder ‘ja’ of ‘eh’ te zeggen. Een leuke uitdaging voor alle leeftijden!

Bordspellen voor onderweg

Vele geliefde bordspellen zijn beschikbaar in compacte reisversies die gemakkelijk passen in je bagage:

Koehandel

Een spannend bied- en blufspel in een reisvriendelijke versie.

Beverbende

Ideaal voor wie houdt van strategie en een beetje geluk, perfect voor korte speelsessies.

Hippe Kippen

Verzamel accessoires voor je kippen en win het spel door de mooiste kip te creëren.

Rummikub

Misschien zeg ik nu iets heel geks, maar Rummikub bestaat nog steeds. En je kunt het ook in een compacte reisuitvoering kopen. Dit vinden wij zelf altijd het leukste spel om te spelen.

Kaartspelletjes

Een pak kaarten kan natuurlijk ook altijd mee en neemt niet veel ruimte in beslag.

Spelletjes doen is natuurlijk een hele leuke manier om je kinderen zoet te houden. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan samen liedjes zingen, gezellig praten over de vakantie en wat ze zoal willen gaan doen. De autorit naar je vakantie is lang genoeg om ook echt leuke gesprekken te voeren met elkaar.

Maak van de reis een onvergetelijk onderdeel van je vakantie met deze leuke en interactieve spelletjes die zowel jong als oud zullen vermaken!

René Dekker René Dekker Uitjestester, en eigenaar Uitmetkinderen.nl
Laatste update
23 april 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven