Recensie kinderfeestje bij Monkey Town in Ede

810
Beoordeling
Voor peuters
Voor kleuters
Voor schoolkinderen
Voor tieners
Voor volwassenen

Wil je geen omkijken hebben naar de organisatie van een kinderfeestje, dan is het een goed idee om het eens bij Monkey Town te vieren. Wij organiseerden het verjaardagsfeestje van onze 6-jarige dochter hier en hadden een zeer geslaagde en stressvrije middag. Lees het in onze review van Monkey Town Ede!

De Monkey Town-keten

Monkey Town is een bekend begrip voor veel ouders. Er zijn tientallen vestigingen van deze franchiseketen door heel Nederland te vinden. In vrijwel elke provincie is minimaal één Monkey Town te vinden. Het is een waar speelparadijs voor kinderen van 1 tot en met 10 jaar. Ze kunnen hier uren spelen, klimmen, klauteren, glijden en meer. In Ede kun je eventueel ook nog midgetgolfen, lasergamen, bowlen en in een voetbalkooi spelen (dit is allemaal wel tegen extra betaling).

Enkele voordelen van de Monkey Town-speeltuinen zijn dat de ouders altijd gratis naar binnen mogen, dat ze 7 dagen per week open zijn en dat je er leuke kinderfeestjes kunt vieren. Voor dat laatste waren wij dus in Monkey Town Ede!

Het grote voordeel van een kinderfeestje bij Monkey Town

Wij hebben 3 kinderen. Dan is het soms best een karwei om voor alle drie een leuk verjaardagsfeestje te bedenken en te organiseren. We hebben wel eens een speurtocht in het bos gedaan, we hebben een keer spelletjes in huis georganiseerd en we hebben eens een gymzaal afgehuurd. Ditmaal werd onze middelste dochter 6 jaar en besloten we het onszelf eens makkelijk te maken.

Als je een kinderfeestje bij Monkey Town in Ede organiseert, weet je namelijk één ding zeker: je hoeft alleen maar zelf voor de uitnodigingen te zorgen, de kinderen in de auto te zetten en te zorgen dat ze na afloop weer netjes thuis worden afgeleverd. Dat idee stond ons wel aan. Wat ook een voordeel is, is dat Monkey Town overdekt is. Slecht weer speelt dus geen rol.

Speciale arrangementen voor kinderfeestjes

Bij Monkey Town kun je voor een kinderfeestje uit verschillende arrangementen kiezen. Wat die precies inhouden, dat verschilt per vestiging. In Ede konden we kiezen uit 3 pakketten. Wij kozen voor de middelste variant. Dat is een pakket met:

  • Entree en ontvangst
  • Onbeperkt limonade
  • Patat met saus
  • Kipnugget, frikandel of poffertjes
  • Waterijsje of zakje Chips
  • Cadeautje voor de jarige

Hiervoor betaalden we € 14,95 per kind. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar wij kozen voor gemak en dat kost altijd wat meer. Op deze manier konden we alles op locatie doen: eten, cadeautjes uitpakken en natuurlijk heel veel spelen.

monkey town ede

En het cadeautje voor de jarig is natuurlijk een prul uit een grote bak met goedkope spullen. Dus niet echt iets van waarde. Maar goed, de jarige was er blij mee (totdat het thuis direct op de andere berg met waardeloos speelgoed terechtkwam).

Eigen tafel met onbeperkt limonade

Wij kregen bij binnenkomst direct onze eigen tafel toegewezen. Daar stonden al twee kannen limonade klaar: een met gele limonade en een met roze limonade. Deze kannen kun je dus onbeperkt bij laten vullen. Vervolgens geef je alvast de bestelling voor het eten door en meld je om welke tijd je het eten ongeveer aan tafel gebracht wilt hebben.

eten bij monkeytown

Praktisch omroepsysteem

Wat heel goed werkt, is dat ze een omroepsysteem hebben. Want je krijgt die kinderen natuurlijk heel moeilijk uit de speeltuin en bij elkaar als er iets is. Zodra er dus een tafel met kinderen kan gaan eten wordt dat omgeroepen door de hele speeltuin: “Willen de kinderen van het feestje van Bob naar de tafel komen? Jullie kunnen eten!” Als dit op een drukke woensdagmiddag zo’n 25 keer gebeurt, dan word je daar best een beetje tureluurs van. Maar ik zie ook geen andere manier om dat te doen. Het werkt wel, namelijk.

Aan de andere kant is het natuurlijk sowieso een chaos in een binnenspeeltuin als deze, met overal rondrennende en gillende kinderen. Daar moet je wel een beetje tegen kunnen (maar de meeste ouders van kleine kinderen zijn dat wel gewend, toch?).

Zelf wat lezen en wat eten en drinken (als je de focus hebt)

De kinderen waren dus de meeste tijd lekker aan het spelen en aan het ravotten in de grote binnenspeeltuin. Wij hadden er amper omkijken naar. Ideaal. Zo konden we zelf even lekker zitten aan het tafeltje. Ik zelf kan me dan vrij goed focussen op iets anders en even een boek lezen of wat werk doen. Maar ik kan me voorstellen dat andere mensen daar wat meer moeite mee hebben, gezien de kakafonie van geluid en de chaos om je heen.

Netjes en hygiënisch, vriendelijk personeel

Wat me verder opviel is dat deze Monkey Town in Ede er netjes uit zag. Ook op deze drukke woensdagmiddag bleef de boel redelijk netjes en de toiletten min of meer hygiënisch. Het personeel was bovendien vriendelijk en behulpzaam. Toen we zelf nog wat wilden bestellen, was het eten ook snel klaar. Al is de menukaart wel wat simpel en ongezond. Verwacht er niet zelf een goed gerecht te kunnen bestellen. Je zult het moeten doen met patat, snacks, broodjes of een panini.

feestje vieren bij monkey town

Voor ons, voor de jarige én voor de gasten was het een zeer geslaagd kinderfeestje bij Monkey Town Ede. De kinderen hebben zich geen moment verveeld. Werkelijk direct vanaf binnenkomst zijn ze gaan spelen. We hebben ze alleen teruggezien om de cadeautjes te overhandigen, om een hapje te eten en om tussendoor af en toe wat te drinken. Als ouders hebben we er vrij weinig omkijken naar gehad. Voor ons is het zeker voor herhaling vatbaar voor een van onze andere kinderen.

Bart Drost Bart Drost Vader van 3
Laatste update
31 januari 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben Bart, vader van 3 kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ik precies wat leuke uitjes zijn, waar je op moet letten als je met (kleine) kinderen op pad gaat en wat de fijne kneepjes van het ouderschap zijn. Ik schrijf ook over het vaderschap op mijn website Dadventures.nl.

Terug naar boven