Recensie Indoorspeeltuin Plezier: klimmen, klauteren en spelen

7,510
Beoordeling
Voor peuters
Voor kleuters
Voor schoolkinderen
Voor tieners
Voor ouders
indoorspeeltuin plezier

Indoorspeeltuin Plezier is een geweldige overdekte speeltuin voor kinderen tot 10 jaar. Ze kunnen hier lekker ravotten, klimmen, klauteren, springen en spelen, terwijl ouders en begeleiders altijd een oogje in het zeil kunnen houden. Lees hier ons verslag over een bezoek aan Indoorspeeltuin Plezier, wat zeker een aanrader is.

Maatschappelijk welzijn en sociale betrokkenheid

Hayler Tamboer en Jeroen Verhoeven hebben Indoorspeeltuin Plezier in 2018 opgericht met als doel om bij te dragen aan het maatschappelijk welzijn en sociale betrokkenheid. Samen met het diverse team bieden ze dan ook een dag vol gezondheid en activiteiten aan in het speelparadijs te Soesterberg dat ruim opgezet is en waar ook echt van alles te doen is voor zowel kinderen tot 10 jaar als hun ouders en begeleiders.

Wat Indoorspeeltuin Plezier bijzonder maakt, is dat ze jongeren en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om te werken. Het diverse team van Indoorspeeltuin Plezier bestaat dan ook uit jongeren en jongvolwassenen met een beperking of aandoeningen, zoals autisme. Daarnaast zet het team van Plezier zich ook in voor deze medewerkers, die hun ware potentie kunnen laten zien en kunnen bijdragen aan de maatschappij.

plezier indoorspeeltuin

Bij Indoorspeeltuin Plezier is het altijd chill

In vergelijking met andere grotere indoor speeltuinen, is het bij Indoorspeeltuin Plezier altijd rustig en overzichtelijk. Dat heeft alles te maken met het beleid van de speeltuin, die ervoor zorgt dat er nooit te veel mensen en kinderen aanwezig zijn. Voor ons is het soms lastig om in te schatten of wij met onze peuter van 3 wel naar een speeltuin kunnen, want ongelukken zitten altijd in een klein hoekje. Maar bij Indoorspeeltuin Plezier laten we onze 3-jarige kerel graag spelen, zonder dat we continu hoeven te stressen of alles wel goed gaat of dat hij niet verpletterd wordt door andere spelende kinderen.

Het is dan soms wel nodig en vooral in de vakanties en de weekenden, om te reserveren. Bezoekers met een reservering krijgen voorrang, wat ook logisch is. Op die manier wordt het aantal bezoekers goed gemanaged en kun je genieten van alle rust en comfort tijdens het bezoek. Je kunt de speeltuin ook op de gok bezoeken en als er voldoende plek is kun je ook naar binnen, maar je loopt in de drukke periodes dus wel het risico dat je even moet wachten of op een andere dag moet terugkeren als er geen nieuwe bezoekers meer worden toegelaten.

Speciaal baby/peuter gedeelte

Wat een groot voordeel is van de indoorspeeltuin in Soesterberg, is dat het speelgebied is opgedeeld in twee delen. Er is een speciaal gedeelte voor baby’s en peuters. De speeltoestellen en de omgeving zijn ingericht op de kleintjes en wij kunnen onze peuter van 3 hier dus met een gerust hart laten spelen. Zonder dat we stress hebben over dat hij zich bezeerd of overlopen wordt door iets oudere kinderen. Door de speelzaal in gedeelten te delen, faciliteert de indoorspeeltuin ook de rust en ruimte die kinderen nodig hebben om onbezorgd te kunnen spelen.

Gezonde versnaperingen en drankjes

Bij een bezoek aan Indoorspeeltuin Plezier is het niet mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. Gelukkig zijn er volop gezonde versnaperingen en drankjes bij de speeltuin zelf verkrijgbaar. Gemaakt door de enthousiaste medewerkers van het speelparadijs, die dan ook met heel veel plezier en liefde het eten en drinken voor jou en je kinderen klaarmaken. Het menu is divers en je kunt kiezen voor niet alleen een heerlijk patatje met een kloddertje mayonaise, maar ook voor gezonde groenten en fruitsoorten.

Kinderfeestjes bij Indoorspeeltuin Plezier

Indoorspeeltuin Plezier maakt het ook mogelijk om hier een kinderfeestje te organiseren. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten en het staat buiten kijf dat het hoe dan ook een onvergetelijke middag wordt voor de jarige job, zijn vriendjes en vriendinnetjes. Voor al € 10,95 per kind heb je een goed verzorgd kinderfeestje met oneindig veel speelplezier in de speeltuin, een eigen tafel en eten en drinken.

Er zijn ook andere pakketten te reserveren, waarbij er ook meer extra’s aan het pakket zijn toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een cadeautje voor de jarige en na afloop een ijsje voor de kids. Je kunt ook extra opties los reserveren als je bijvoorbeeld een activiteit wilt organiseren, waarbij de kinderen hun eigen cupcake kunnen versieren of als je wilt dat er een stukje taart wordt uitgedeeld.

Daarnaast kun je ook een speciaal peuterfeestje laten verzorgen door Indoorspeeltuin Plezier. Het peuterfeestje is tevens een goed verzorgde middag vol met leuke activiteiten, eindeloos speelplezier en heerlijke hapjes en drankjes.

High Tea arrangement

Indoorspeeltuin Plezier biedt ook High Tea arrangementen aan. Er is een speciaal High Tea kids arrangement, waarbij de kinderen oneindig lang kunnen spelen en kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Je kunt ook kiezen voor het High Tea arrangement voor volwassenen, waarbij de ouders en begeleiders onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes samenkomen, terwijl de kinderen kunnen klauteren en klimmen in het speelparadijs.

Het High Tea arrangement voor volwassenen doet zeker niet onder voor een High Tea moment in een brasserie. Volwassenen kunnen genieten van zowel hartige als zoete snacks en je hebt ook een ruime keuze uit verschillende luxe theesoorten.

Gratis parkeren bij Indoorspeeltuin Plezier

Een groot voordeel van de overdekte speeltuin in Soesterberg is dat je er gratis kunt parkeren. Er is voldoende parkeergelegenheid waar je dus kosteloos je auto kunt neerzetten. Het speelparadijs is sowieso goed bereikbaar en ligt aan de doorgaande weg.

Entreeprijzen

Indoorspeeltuin Plezier hanteert schappelijke prijzen. Zowel voor toegang tot het speelparadijs als het organiseren van kinderfeestjes. Voor entree betalen kinderen van 1 t/m 12 jaar € 7,95 en zelfs € 6,95 als je een dag voor aankomst online een ticket reserveert. Toegang is voor kinderen tot een jaar en voor ouders en begeleiders gratis. Ga je wat vaker met je kindje naar de indoorspeeltuin? Dan kun je ook kiezen voor een 10-rittenkaart die € 59,95 kost.

De prijzen voor peuter- en kinderfeestjes zijn zeer acceptabel. Voor een compleet verzorgd peuterfeestje betaal je slechts € 8,95 per kind en voor het kinderfeestje is het tarief € 10,95 per kind. Wil je meer opties en extra’s? Dan betaal je logischerwijs ook iets meer per kind. Kies bijvoorbeeld voor een superfeest wat € 12,95 per kind kost of ga voor het gezonde kinderfeest voor € 14,95 per kind. Het meest luxueuze arrangement kost € 15,50 per kind.

Conclusie: leuk voor kinderen tot 10 jaar

Indoorspeeltuin Plezier is een heerlijke plek voor kinderen tot 10 jaar. Ze kunnen hier oneindig lang spelen, klimmen, klauteren, glijden en springen, terwijl de ouders een rustig plekje kunnen zoeken om van een hapje en een drankje te kunnen genieten. De speeltuin is heel overzichtelijk en je verliest je kind nooit een moment uit het oog. Een groot voordeel is dat de entreeprijzen schappelijk zijn en dat de speeltuin ook altijd schoon en netjes is.

Het is ook een voordeel dat de speeltuin goed bereikbaar is en dat je er gratis kunt parkeren. Het feit dat de oprichters van Indoorspeeltuin Plezier zich inzetten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, is een mooie bijkomstigheid. Het enige nadeel is dat er voor oudere kinderen en dus tieners niets te doen is.

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
23 januari 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven