Recensie Walibi Holland: tof pretpark voor waaghalzen én hele gezinnen

910
Beoordeling
Geschikt voor peuters
Geschikt voor kleuters
Geschikt voor tieners
Geschikt voor ouders
walibi

In Nederland zijn er genoeg pretparken en als je ze allemaal wel een keer hebt gezien, kun je nog altijd naar Duitsland of België om geweldige attractieparken te bezoeken. Desalniettemin zijn we echt verliefd op Walibi in Biddinghuizen. Wat een heerlijk en ruim opgezet pretpark is voor jong oud. Lees hier ons verslag van een bezoek aan het attractiepark voor echte waaghalzen en complete gezinnen.

Walibi is al meer dan 40 jaar een begrip in Nederland

Ken je de Flevohof nog? Dat was de originele naam van het pretpark dat ruim 40 jaar geleden werd opgericht. Al snel werd het educatief ingestelde attractiepark overgenomen door Compagnie des Alpes en omgedoopt tot Walibi Flevo. In 2000 onderging het park een ware metamorfose en werd het al snel de “Rollercoaster Capital of Europe” genoemd. Te danken aan de waanzinnige thrill rides en achtbanen die in Six Flags Holland te vinden waren.

Na een gematigd succes kwam het park weer in handen van de eigenaren van Walibi en werd het park heropend met de naam Walibi Nederland. Sindsdien is het park uitgebreid met attracties voor jong en oud, maar de waanzinnige achtbanen en attracties zijn hier ook nog steeds te vinden. Daarnaast staat het pretpark bekend om de leuke evenementen die zij organiseren.

Voor echte waaghalzen

De reputatie van Six Flags Holland was dat het attractiepark enkel oog had voor de echte thrillseekers. Daarom vind je hier ook grotendeels spectaculaire en spannende attracties die ook niet voor jonge bezoekers geschikt zijn. Beroemde attracties zoals de Goliath, de Condor en Lost Gravity staan nog steeds in Walibi Nederland, maar het park is ook uitgebreid met meer dan 20 attracties die iets minder spannend en uitdagend zijn.

Dat gezegd hebbende is Walibi wel nog steeds dé plek als je je hart sneller wil laten kloppen. Je kunt een ritje maken in de eerder genoemde attracties of je angsten trotseren in spectaculaire en waanzinnige attracties, zoals Xpress: Platform 13, Skydiver en Blast. Of kies voor andere mooie en spannende ritjes in de Untamed, Space Shot, The Tomahawk en de Speed of Sound.

walibi xpress

Rustige attracties voor het hele gezin

Maar zoals gezegd zijn er door de jaren heen ook veel rustige attracties aan het pretpark toegevoegd. Er zijn meer dan 20 rustige attracties waar het hele gezin van kan genieten. Denk aan leuke attracties, zoals de Splash Battle, El Rio Grande, Eat My Dust en Le Tour de Jardins. Maak je liever een ritje met het treintje, waarmee je ook het volledige park krijgt te zien of gaat je voorkeur uit naar een rondje in de botsauto’s? Ook dat is mogelijk bij Walibi Nederland.

Zelfs voor kinderen zijn er legio attracties aan het pretpark toegevoegd. Denk aan nieuwe attracties, zoals Wind Seekers en Cooldown, maar ook oude vertrouwde attracties, zoals Fibi’s Bubble Swirl, Merrie Go’Round, Zenko’s Graffiti Shuttle en Squad’s Stunt Flight.

Zenkos Graffity Shuttle

Eten en drinken in Walibi Nederland

Een pretpark is niet compleet als er geen eet- en drinkgelegenheden zijn en dat zit in Walibi Nederland wel snor. Er zijn meer dan 10 restaurants waar je heerlijke snacks en drankjes kunt kopen en er is echt voor ieder wat wils. Of je nu een fan bent van patat, de voorkeur geeft aan een gezonde maaltijd of liever een hotdog verorberd. Snoepwinkels zijn er eveneens in overvloed en je kunt ook vrijwel overal een heerlijk ijsje halen. Wel zo lekker als je tussen de attracties door en op een zonnige dag op zoek bent naar een beetje verkoeling.

Souvenirs kopen

Naast alle attracties en restaurants vind je in Walibi Nederland ook voldoende winkeltjes waar je lekker kunt shoppen. Koop leuke souvenirs om een mooie herinnering aan de gezellige dag in het pretpark mee naar huis te nemen. Kies voor leuke mokken en bekers, shirts en hoodies, broodtrommels, knuffels en andere leuke souvenirs waar je een hoop plezier van hebt.

Walibi-app en gratis Wi-Fi

Een groot voordeel van een bezoek aan Walibi Nederland is dat ze een handige app hebben en gratis Wi-Fi aanbieden. Op die manier hadden wij altijd de plattegrond van het pretpark binnen handbereik en konden we realtime de wachttijden bij de verschillende attracties checken. Gewoon via onze eigen smartphones! Op die manier konden we de dag zorgvuldig plannen en er ook alles uit halen. Wat wel zo fijn is gezien het feit dat de toegangsprijzen tot het pretpark relatief fors zijn.

Fast lane en single riders

Andere voordelen van Walibi Nederland is dat je kunt kiezen voor fast lane tickets. Je betaalt hier wel iets meer voor, maar je komt wel veel sneller aan de beurt als je in de rij staat voor een attractie. Op die manier kun je heel eenvoudig wat tijd besparen en ook alles uit je bezoek halen. Ook single riders zijn meer dan welkom in de attracties van Walibi Nederland en bezoekers die dus graag of noodgedwongen alleen een ritje moeten maken in een attractie, kunnen via de single rider wachtrij ook sneller aan de beurt komen.

walibi fastlane

Evenementen in Walibi Nederland

Wat heel leuk is aan Walibi Nederland is dat ze regelmatig leuke evenementen organiseren. Tijdens deze evenementen wordt er net even iets extra’s gedaan om een bezoek aan Walibi Nederland nog specialer te maken.

Halloween Fright Nights

In de maand oktober is het Halloween en Walibi Nederland speelt hier handig op in door het evenement Halloween Fright Nights te organiseren. Ten eerste is het park nog steeds open als het buiten al pikkedonker is, terwijl naargeestige versieringen worden opgehangen om een spookachtig sfeertje te creëren. Tot overmaat van ramp en tot groot genoegen van de fans van Halloween Fright Nights worden er monsters, spoken en andere huiveringwekkende figuren in het park losgelaten die uit het niets kunnen opduiken en je de schrik van je leven kunnen geven.

Bright Nights

Ook tijdens Bright Nights blijft het park langer open. Bright Nights vindt altijd plaats in de kerstvakantie en staat dus ook in het teken van de winter en de kerst. Attracties en het park zelf worden sfeervol versierd met verlichting, er zijn leuke lichtshows te zien en er wordt afgesloten met een toffe vuurwerkshow. Daarnaast worden er ook leuke winterse activiteiten van stal gehaald om er ook echt een winters feest van te maken.

LEKKERGAAN

Ook in de zomer faciliteert Walibi Nederland haar bezoekers met een waar zomerfeest. Je kunt niet alleen genieten van een dag vol ritjes in leuke attracties, maar ook van vuurwerkshows en optredens van bekende artiesten. Je kunt dus tijdens dit evenement een volle dag LEKKERGAAN als je het attractiepark in Flevoland bezoekt.

lekker gaaan

Walibi Village

Biddinghuizen ligt relatief centraal in het land, maar voor veel mensen kan het toch een pittige rit zijn. Als je dan de hele dag in attracties hebt gezeten en je tegoed hebt gedaan aan al die heerlijke snacks die je in het park kunt kopen, is het misschien niet zo fijn om na afloop in de auto of de trein te stappen om naar huis te gaan. Daarom kun je ook een huisje huren in Walibi Village en kun je dus bij het pretpark overnachten. Wat natuurlijk ook een goede keuze is als je over meerdere dagen verspreid het attractiepark wilt ontdekken en in alle attracties wilt.

Conclusie: Walibi Nederland is een leuk attractiepark voor jong en oud

Walibi Nederland is sinds de nieuwe eigenaren een ontzettend leuk pretpark voor jong en oud geworden, maar de focus ligt nog steeds op de spectaculaire en spannende attracties die dan ook in overvloed aanwezig zijn. De wat oudere kinderen en tieners zullen dus een hoop plezier beleven in het pretpark dat ruim is opgezet. Desondanks kan het soms te druk zijn en dat zorgt voor lange wachtrijen en minder bewegingsruimte. Wat toch wel als een nadeel mag worden gezien.

Een ander nadeel is dat de toegangsprijzen niet mals zijn. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen, terwijl kinderen tussen 2 en 5 jaar € 21,25 betalen. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar betalen € 32,50 en kinderen vanaf 12 jaar en volwassen betalen € 42,50 per ticket. Senioren (55+) en mindervalide mogen tegen het gereduceerde tarief van € 32,50 naar binnen. Ondanks dat een bezoekje aan Walibi Nederland financieel gezien pittig kan zijn, is het wel een attractiepark die de moeite waard is. Vooral als je een liefhebber bent van actie, spanning en sensatie.