Recensie Toverland: een dag vol magie

8.010
Beoordeling
Voor peuters
Voor kleuters
Voor schoolkinderen
Voor tieners
Voor ouders
ingang toverland

Als fervent Efteling-bezoekers stond Toverland eigenlijk nooit hoog op ons verlanglijstje. Maar we hoorden er zulke leuke verhalen over dat we onlangs besloten toch maar eens te gaan. Lees hier onze review van deze dag vol magie en erg leuke attracties voor jong en oud.

Toverland in Sevenum

Toverland ligt in Sevenum, vlakbij Venlo. We waren daar onlangs een paar dagen in de buurt op vakantie (namelijk bij Center Parcs Het Meerdal) en dat ligt op zo’n 10 minuten rijden van Toverland. Het ideale moment om dit park eens te bezoeken. We gaan met ons gezin graag naar attractieparken, maar deze hadden we nog nooit bezocht. We waren erg benieuwd, want we hadden al wel veel goede verhalen over Toverland gehoord.

Groot indoor gedeelte, ideaal met regen

Helaas hadden we een beetje pech met het weer: het was nogal een druilerige dag. Maar uiteindelijk hebben we daar niet zoveel last van gehad en dat kwam met name door het grote indoor gedeelte in Toverland. Er staat een heel grote hal vol met attracties en speelgelegenheid, waar je lekker droog kunt zitten en rondlopen.

Dit indoor gedeelte was sowieso een feestje, want er was echt genoeg te doen voor onze kinderen van 4, 5 en 7 jaar. De indoor speeltuin, de spannende rodelbaan, de grote glijbaan met bootjes (boomstammetjes) en de kinderachtbaan, om maar wat te noemen. Onze jongste vond de rodelbaan erg spannend, maar wilde na afloop niets liever dan nog een keer gaan. Het is ook een erg leuk ritje, zeker omdat je zelf kunt bepalen hoe hard je naar beneden gaat (en dat gaat best hard). De boomstammetjes waren favoriet bij mijn dochters van 5 en 7 die hier keer op keer in wilden.

indoor speeltuin toverland

Genoeg te beleven voor iedereen vanaf 4 jaar

Wat me opviel is dat er in Toverland echt voor iedereen wat te doen is. Voor de allerkleinsten zijn er speelgelegenheden en voor de kinderen vanaf 90 centimeter zijn er al aardig wat kindvriendelijke attracties. Kinderen van 90 tot 120 centimeter mogen nog meer (soms onder begeleiding) en de grotere kinderen mogen vrijwel overal in.

Wij waren met 3 kinderen, waarvan de kleinste ongeveer een meter hoog is. Heb je alleen een kindje van onder de 4 jaar en onder de 90 centimeter, dan zou ik een bezoek toch even uitstellen, totdat hij of zij lang genoeg is om in een groot deel van de attracties te kunnen. Dat maakt het bezoek veel meer de moeite waard!

Achtbanen voor de waaghalzen

Zoek je echt spektakel, dan kun je in Toverland wel terecht. Er staan een paar spectaculaire achtbanen, zoals de Fenix en de Boosterbike. Ikzelf vond ook de Pixarus (een soort zweefmolen op flinke hoogte) al behoorlijk eng. Helaas was de indrukwekkende houten achtbaan, de Troy, gesloten toen wij er waren. Erg jammer, want deze ziet er echt heel gaaf uit.

achtbaan toverland

Rustige boottochtjes en vermakelijke shows

Als je even de rust wilt opzoeken kun je een ontspannend boottochtje maken of bijvoorbeeld plaatsnemen bij één van de amusementsshows. Ook zijn er genoeg ervaringsgerichte attracties, zoals een magisch huis waar je met je toverstaf allerlei voorwerpen tot leven brengt. Daarnaast vind ik de aandacht voor detail in de aankleding en thematisering van het park ook echt wat toevoegen aan je ervaring.

Alles voor de kinderen

Op een zeker moment kwamen we een automaat tegen waar je een houten bal uit kon halen. Tenminste, na betaling van 6 euro. Daarmee kon je naar een grote knikkerbaan waar je de bal vanaf kon laten rollen. Ik vond het zelf niet zo heel erg interessant en redelijk prijzig voor wat je ervoor kreeg, maar de kinderen vonden het geweldig. Vooral mijn zoon van 4 wilde keer op keer de bal naar beneden laten rollen. Was het de investering toch wel waard.

Conclusie: erg leuke dag voor iedereen

We hebben ons met zijn vijven uitstekend vermaakt in Toverland. Voor iedereen was er wel wat leuks te doen, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Dankzij de ruime indoorhal hebben we ook tijdens de regenbuien genoten van het park. Ook fijn: het was relatief rustig, waardoor we vaak door konden lopen en maximaal 20 minuten moesten wachten. We hadden gerust nog een extra dagje in dit mooie park kunnen doorbrengen. Toverland is een bezoek meer dan waard en we komen hier zeker nog eens terug!

Bart Drost Bart Drost Vader van 3
Laatste update
8 april 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben Bart, vader van 3 kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ik precies wat leuke uitjes zijn, waar je op moet letten als je met (kleine) kinderen op pad gaat en wat de fijne kneepjes van het ouderschap zijn. Ik schrijf ook over het vaderschap op mijn website Dadventures.nl.

Terug naar boven