72 beoordelingen

Paardenmelkerij Nortier-Buijze

Genieten van een uitje naar Paardenmelkerij Nortier-Buijze? Ontdek wat je hier kunt doen en of het geschikt is voor jouw kinderen. Lees recente reviews en bekijk de foto's van onze sfeerimpressie.

Omschrijving

Paardenmelk? Dat heb je vast nog nooit geproefd! Hier kom je alles te weten over de paarden, over hun verzorging en het melken. Je mag de jonge veulentjes aaien, de paarden mennen, misschien durf jij ook wel een paard te melken. En na afloop een heerlijk paardenmelkijsje! In augustus is er een Grote Oogstdemonstratie met trekpaarden. Dan wordt de tarwe zoals vroeger geoogst: gemaaid en in schoven gebonden. Er is ook een smid, een molenaar en een vlegeldorser. Een vlegeldorser is een oude machine met een soort knuppel om korrels uit het graan te krijgen. Nou ja, je moet het gewoon zien eigenlijk. Je mag trouwens ook op de molensteen zelf het graan tot meel malen en je eigen zakje mee naar huis nemen. Bij de boerderij hoort ook een kleine camping waar je kan logeren. Voor klassen zijn er speciale programma's.

Opmerkingen

Prijs geldt voor de open dagen. De prijs verschilt per activiteit.

Informatie over Paardenmelkerij Nortier-Buijze

Prijzen

Volwassenen
€ 6,00
Kinderen 0 t/m 2
Gratis

Kenmerken

  • Leeftijd 0 - 99 jaar
  • Rolstoelvriendelijk: Ja
  • Weergevoelig: Nee
  • Honden toegestaan: Nee

Reviews voor Paardenmelkerij Nortier-Buijze

Schrijf review
Schitterend. Veel te beleven.
Lees meer
Marianne Danhieux op Google
Een bezoek waard als de kinderen van paarden houden. Elke dag wordt er van 10.00 tot 12.00 uur een gratis programma aangeboden. Toen wij er waren mochten de kinderen de manen van de paarden vlechten, de paarden zouden komen en uiteindelijk een ritje maken met het paard Tommy in de koets. Vooral geschikt voor oudere kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Er is een kleine konijnenhut waar je de konijntjes kunt bekijken en aaien. Er wordt alleen Nederlands gesproken, maar onze kleine was nog goed geïntegreerd. En de meeste kinderen komen van de camping, wat suggereert dat het programma eigenlijk voor die kinderen is ontworpen.
Lees meer
Aljona op Google
Voor mij persoonlijk telt vooral de heerlijke rust van deze plek, het is ook voor een kleine camping compleet, er zijn nette voorzieningen en men kan er voor verschillende manieren van kamperen terecht.
Lees meer
Erik Buijze op Google
Voor het 3e jaar gaan we een aantal weken camperen in een glamping tent. Prima verzorgt,goede bedden, schoon en ruim sanitair, de kinderen genieten vd paarden. Door het kleinschalige ook persoonlijk contact, vriendelijk en gastvrij.
Lees meer
Leontien van Leeuwen op Google

Ga je Paardenmelkerij Nortier-Buijze bezoeken? Dit zijn de gegevens.

Adres- en contactgegevens

Brugsevaart 12
4501 NE
Oostburg
Feedback