338 beoordelingen

HomeComputerMuseum

Genieten van een uitje naar HomeComputerMuseum? Ontdek wat je hier kunt doen en of het geschikt is voor jouw kinderen. Lees recente reviews en bekijk de foto's van onze sfeerimpressie.

Omschrijving

Een interactieve reis door de geschiedenis van de thuiscomputer. Van de eerste Commodore tot de laatste. Meer dan 100 computers kunnen worden bespeeld, inclusief een echte Arcade met arcadekasten en spelcomputers.

Opmerkingen

Onder de 16 alleen onder begeleiding van een volwassenen.

Informatie over HomeComputerMuseum

Contactgegevens

Noord Koninginnewal 28
5701 NK
Helmond

Prijzen

Kinderen 0 t/m 4
Gratis
Kinderen 5 t/m 14
€ 4,44
Volwassenen
€ 8,88

Kenmerken

  • Leeftijd 8 - 99 jaar
  • Rolstoelvriendelijk: Ja
  • Weergevoelig: Nee
  • Rookvrij
  • Honden toegestaan: Nee

Reviews voor HomeComputerMuseum

Dit Computer Museum is een bezoekje meer dan waard. Zeker als je wilt zien en ervaren wat de voorlopers zijn van onze hedendaagse computers, dan is een bezoekje aan dit museum te Helmond een "must". Het was voor mij en enkele computerkennissen een hele leuke rondgang door onze verschillende geschiedenissen met computers. Zo zag ik mijn allereerste computer, een ZX81, weer terug. Dat prachtige apparaat met membraamtoetsen en zowaar 1 Kilobyte aan geheugen, welke ik later kon uitbreiden naar 16 Kilobyte! Je kunt hier veel "oude" computers niet alleen zien, maar ook mee programmeren en spelen. Van pure computers tot heerlijke spelcomputers, ieder kan hier zijn/haar computerhart ophalen. Ook de entreeprijs is voor de echte computerfanaat een vrolijke herkenning: 1024 cent voor volwassenen en512 cent voor de kinderen. Wij hebben genoten, U ook??
Lees meer
Jacques Bodewes op Google
Dit museum was het hoogtepunt van mijn recente reis naar Nederland in april 2023 en ik zou ze meer dan 5 sterren geven als ik kon. Absoluut een geweldige plek om te bezoeken als je van vintage computers of zeldzame computers/videogames in het algemeen houdt. Het personeel is super behulpzaam en het is een goede plek om tijd door te brengen als je een vlucht in Eindhoven hebt en niet bij de terminal wilt wachten.
Lees meer
Martin Georgievski op Google
Erg leuk museum voor jong en oud. Personeel was ook super vriendelijk en behulpzaam.
Lees meer
Jeroen Beekwilder op Google
Deze ogenschijnlijk bescheiden plaats heeft de meeste geschiedenis van computers, van gameconsoles tot thuis-pc's die ik ooit heb gezien. Je kunt ook communiceren met de computers, waardoor je teruggaat naar het computerverleden. Over het algemeen was het een geweldige ervaring. Absoluut een aanrader!
Lees meer
Altuğ Bakan op Google

Ga je HomeComputerMuseum bezoeken? Dit zijn de gegevens.

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag
gesloten
Woensdag
11:00 - 18:00
Donderdag
11:00 - 18:00
Vrijdag
11:00 - 18:00
Zaterdag
11:00 - 18:00
Zondag
11:00 - 18:00
Feedback