Leukste terrassen met speeltuin voor gezinnen

heidezicht

Wat is er nu lekkerder dan genieten op een terras terwijl je kinderen lekker spelen? Jullie als ouders genieten van een drankje, een borrelplank of een lekkere lunch en de kinderen leven zich uit in de speeltuin. In dit artikel delen we de leukste terrassen met een speeltuin met je. Ideaal bij lekker lente- en zomerweer!

IJgenweis in Schoorl

ijgenweis

Bij IJgenweis in Schoorl kun je lekker ontspannen terwijl de kinderen spelen in Speelbos Zandspoor, direct voor het terras. Zandspoor is van Staatsbosbeheer. Je kids kunnen hier heerlijk kliederen met water, klauteren over een omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Het is een verborgen pareltje!

De Troubadour in Tubbergen

troubadour

Bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen geniet je als ouder heerlijk rustig op het mooie terras. Ondertussen maken je kinderen plezier in de grote buitenspeeltuin (er is trouwens ook een binnenspeeltuin). Buiten spelen de kids in de avontuurlijke speeltuin met onder andere klim- en klautertoestellen, een glijbaan, een zandbak,een airtrampoline en een interactieve sona (een buitentoestel in de vorm van een grote boog die muziek maakt en opdrachten geeft).

De Zeemeeuw in Muiderberg

Restaurant de Zeemeeuw in Muiderberg ligt heerlijk aan het water, met uitzicht op een strandje dat fijn is voor kinderen omdat het water lang ondiep blijft. Naast het terras vind je een grote speeltuin vol leuke toestellen waar de kids zich kunnen uitleven terwijl jij geniet van een hapje en drankje. Dit maakt het de perfecte plek voor een ontspannen dag uit met het gezin

Heidezicht in Bussum

heidezicht

Restaurant Heidezicht in Bussum is een heerlijke plek pal aan de Bussumerheide. Hier bestel je een kop koffie met warme appelkruimeltaart of een lekkere lunch. Ondertussen kijk je lachend toe hoe je kinderen spelen in de grote speeltuin. Een ideale stop na een wandeling of fietsrit door de natuur. Ook geweldig leuk met opa’s, oma’s en honden zijn van harte welkom.

Soesterdal in Soesterberg

soesterdal

Bij Café-restaurant Soesterdal in Soesterberg geniet je van verse, biologische gerechten terwijl je uitkijkt op de landingsbaan van de voormalige vliegbasis hier. Het is een historische locatie omgevormd tot een modern, duurzaam paviljoen. Het Militair Museum vind je hier ook in de buurt. Ideaal om te combineren met een bezoek! De speeltuin bij Soesterdal is een succesnummer voor de kinderen.

Duinvermaak in Bergen

De naam zegt het al: Duinvermaak is een hele leuke plek in de duinen! Restaurant Duinvermaak in Bergen ligt prachtig aan de rand van het bos en de duinen. Ze zijn bekend om hun heerlijke pannenkoeken en pizza’s. Naast lekker eten is er een grote speeltuin waar kinderen van alle generaties zich al jaren vermaken. Een mooie plek waar natuur en plezier samenkomen.

Blik & Burgers in Zeist

Bij Blik & Burgers in Zeist zit je superleuk met je gezin. Jullie kunnen relaxen op het terras met zicht op de speeltuin. Zo hebben de kids de tijd van hun leven terwijl jij lekker geniet van het zonnetje! De speeltuin is mooi opgezet met veel ruimte om te rennen en spelen. Plus, het eten is ook helemaal goed, met voor iedereen wat wils. Echt een aanrader voor een middagje uit.

Gasterij Nieuw Westert in Egmond Binnen

Gasterij Nieuw Westert in Egmond Binnen is een gezellig restaurant met een heerlijk terras en een groot speelbos voor je kinderen. Het is een omgetoverde sfeervolle boerderij in de duinen. Met een maandelijks wisselend menu vol streekproducten en een uitgebreide kinderkaart, is het echt een aanrader voor ieder gezin. In het speelbos zullen je kids zich geen moment vervelen: ze kunnen hier schommelen, klauteren, aan de rekstokken hangen, aan een touw zwaaien en een heel parcours afleggen.

Restaurant Klein Afrika in Oldenzaal

Bij Klein Afrika in Oldenzaal beleef je een prachtig avontuur op het terras met een grote speeltuin én een dierenpark nabij (is niet altijd geopend). De speeltuin vermaakt je kinderen met bijvoorbeeld schommels, een kabelbaan en klimtoestellen. Het dierenpark verrast met alpaca’s, geitjes en meer. Voor, na of tijdens het spelen kun je genieten van heerlijke pannenkoeken of andere gerechten.

Lake House Rotterdam

Lake House Rotterdam vind je in het Lage Bergse Bos bij de Rottemeren. Naast een fantastisch uitzicht en een sfeervolle ambiance is dit ook een heerlijke plek voor een goede lunch, diner, of een uitgebreide borrel. Kinderen vermaken zich in de houten speeltuin naast het paviljoen. Jullie genieten ondertussen van het uitzicht en de natuurlijke producten op het terras.

De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Dit is een bijzondere plek waar je echt een keer naartoe moet als je in de buurt bent. Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen kun je in het tuincafé heerlijk genieten van lekker eten en drinken. De kids zullen zich geen moment vervelen. Er lopen dieren rond, er is een speeltuin, een speurtocht, soms kunnen ze hier knutselen en nog veel meer! Je kunt hier als je wilt ook overnachten in bijzondere accomodaties zoals grote vogelhuisjes.

Kaap Hoorn in Haren

Kaap Hoorn in Haren ligt prachtig aan de Hoornse Plas en biedt een ruim terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Een mooie plek om met je kinderen te bezoeken, omdat er ook een speeltuin aanwezig is. Er heerst hier een ontspannen sfeer, met versbereide gerechten, en een schitterend uitzicht. Hierdoor is het al sinds 2005 een favoriete uitvalsbasis voor mensen met kinderen uit de regio.

Dijk 59 in Losser

Dijk 59, gelegen tussen Losser en De Lutte, is een prachtige plek om te onthaasten met je kinderen. Op het terras geniet je van het uitzicht en je kinderen spelen in de ruime speeltuin. Hier kunnen ze zich echt uitleven, op het avonturenparcours, in de vogelnest-schommel, in de klimtoren, de voetbalkooi of de grote trampoline. Er is ook een zandbak. Het restaurant is geschikt voor zowel jong als oud en serveert gerechten met veel eigen streekproducten. Het terras en de gezellig huiselijk ingerichte binnenruimte maken het een ideale locatie voor een hapje en drankje in de natuur. Je kunt hier als je wilt ook andere dingen doen met het gezin, denk aan ballonvaren, boogschieten, kanoën en klootschieten!

KOKS in Gemert

Bij KOKS Gemert spelen je kids lekker buiten terwijl jij op het terras geniet van je lunch, diner of drankje. Buiten is er een grote speeltuin, goed zichtbaar vanaf het terras. Ook binnen is er nog het een en ander te doen voor kinderen, trouwens. Het is een mooie plek voor gezinnen in de mooie omgeving van Gemert.

’t Brabants Genot in Waalre

’t Brabants Genot in Waalre heeft een groot terras met een ruime speelwei voor kinderen, inclusief een zandbak, glijbaan, trampoline, en voetbalveld. Ook is er een kinderboerderij.Terwijl jij vanaf het terras je kinderen in de gaten houdt, geniet je van de heerlijke Brabantse gezelligheid. Het is een bijzonder en authentiek restaurant in een oude boerderij in Waalre. Een unieke locatie met een prachtige uitstraling!

Speellandschap De Heiberg

Dit is een unieke combinatie van spelen en horeca. Bij Speellandschap De Heiberg in Veldhoven kunnen je kinderen genieten van moderne houten speeltoestellen, trampolines, een kabelbaan, schommels en meer. Er is ook een bijzondere modderpoel die kinderen zelf kunnen maken met een waterpomp. Vanaf het terras kunnen jullie lekker ontspannen zitten en de kinderen in de gaten houden.

Pannenkoekenhuis Erve de Hooge Esch in Buurse

Lekker een pannenkoek eten op het terras en daarna buiten spelen? Dat kan bij Erve de Hooge Esch. Naast smakelijke pannenkoeken heeft dit restaurant een grote buitenspeeltuin met een air-trampoline, speeltoestellen, zandbakken en klimtoestellen. Een ideaal restaurant voor een tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling, of om je kinderfeestje te vieren natuurlijk.

De Heikamp in Ruurlo

Bij De Heikamp in Ruurlo kun je als familie genieten van verschillende buitenactiviteiten en lekker eten op het terras. De speeltuin is een feestje voor klim- en klauterkids, met klimtoestellen, schommels en een glijbaan. Er is ook een klimbos bij, dus als ouders met wat grotere kinderen mag je ook nog even zelf aan de bak.

Bij welk restaurant gaan jullie binnen spelen?

Heb je al zin om lekker achterover te leunen op een terras, terwijl je kinderen zich uitleven in de speeltuin? In dit overzicht hebben we je de nodige inspiratie gegeven om een terrasje bij jou in de buurt op te zoeken waar je kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Zo kom jij zelf ook aan een beetje ontspanning toe. Van het verborgen pareltje in Schoorl tot de avontuurlijke speelplaats in Tubbergen en de natuurlijke schoonheid in Ruurlo, er is altijd wel een plek in de buurt voor jou en je gezin. Dus trek eropuit voor een heerlijke middag of vooravond op het terras!

René Dekker René Dekker Uitjestester, en eigenaar Uitmetkinderen.nl
Laatste update
3 april 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven