De leukste kinderuitjes voor in de kerstvakantie

ouwehand light night

Van 23 december tot en met 7 januari is het weer kerstvakantie! Je kinderen hebben twee heerlijke weken vrij om bij te komen van de eerste maanden op school, al het huiswerk en het vele sporten. Even lekker twee weken niets doen. Tenminste, afgewisseld met leuke kinderuitjes, natuurlijk. Jullie vinden het vast leuk om er in de kerstvakantie lekker met het gezin op uit te gaan. Daarom delen we in dit artikel de leukste tips voor uitjes in de kerstvakantie met je!

Onze selectie van écht bijzondere uitjes

Je kunt natuurlijk van alles gaan doen in de kerstvakantie. Denk aan een bezoek aan het zwembad, naar de bioscoop of het theater, lekker spelen in een binnenspeeltuin of nieuwe dingen leren in een museum. Maar in dit overzicht richten we ons daar niet op. Hier geven we je enkele door ons persoonlijk uitgekozen tips. Dingen die je niet het hele jaar kunt doen!

Kleur de Stad in Utrecht

Wil je een avondje shoppen combineren met kunst? Kunst van kinderen, welteverstaan. Van 8 december tot en met 6 januari worden er namelijk prachtige kleurplaten geprojecteerd op verschillende gebouwen in Utrecht. Het ziet er echt heel mooi uit. Bekijk welke gebouwen worden uitgelicht op de website van Kleur de Stad.

kleur de stad

Tip: in verschillende Hanzesteden is er een soortgelijk initiatief.

Light Nights ‘Treasures of Time’ in Ouwehands Dierenpark

Ontdek een verbazingwekkende wereld waarin de prehistorie tot leven komt zodra de avond valt. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen kun je nog tot eind januari de gigantische lichtsculpturen van dinosauriërs, magische planten en vulkanen gaan bekijken.

ouwehand light night

 

Tijdens Light Nights ‘Treasures of Time’ bekijk je verschillende kunstwerken, zorgvuldig handgemaakt door een team van Chinese kunstenaars. Maar, er is meer. Je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en een spannende familieshow. Erg de moeite waard voor alle leeftijden!

Winter Station in het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum in Utrecht beleef je deze kerstvakantie een magische winter. Van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 geniet je hier van talloze lichtjes, kerstversieringen en een nostalgische carrousel. Het hoogtepunt is de ijsbaan, prachtig geplaatst tussen de historische treinen.

winterstation

Je kunt (disco)schaatsen, genieten van lekkernijen bij de koek en zopie en kijken naar live-acts.

Een bezoek aan het kerstcircus

In de kerstvakantie vind je door heel Nederland verschillende kerstcircussen. Bijvoorbeeld in Amsterdam, Haarlem, Nijmegen, Den Haag en Eindhoven, elk met unieke shows en optredens​​​​​.

wintercircus

Winter bij Avonturenboerderij Molenwaard

Ken jij Fien & Teun al? Tot 19 januari 2024 kun je op Avonturenboerderij Molenwaard genieten van een echte Hollandse winter samen met deze boerderijkinderen. Doe mee aan traditionele winteractiviteiten, haal je winterboerderijdiploma door deel te nemen aan de winterdierenspeurtocht, en vier Kerst op de boerderij!

winter bij avonturenboerderij Molenwaard

Warm jezelf op met een kop warme chocolademelk of een broodje boerenrookworst terwijl je meezingt met Fien & Teun. Er is ook een schaatsbaan!

Zoek je eigen uitje

Er is genoeg te doen deze kerstvakantie! Heb je onze tips in dit artikel bekeken, maar staat jouw favoriete uitje er niet tussen? Zoek dan snel een uitje bij jou in de buurt. Je kunt zoeken op categorie én op plaats. Zo vind je zeker iets waar jullie allemaal van kunnen genieten. Veel plezier deze vakantie!

Bart Drost Bart Drost Vader van 3
Laatste update
17 januari 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben Bart, vader van 3 kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ik precies wat leuke uitjes zijn, waar je op moet letten als je met (kleine) kinderen op pad gaat en wat de fijne kneepjes van het ouderschap zijn. Ik schrijf ook over het vaderschap op mijn website Dadventures.nl.

Terug naar boven