13 leukste kindvriendelijke uitjes in Zeeland

neeltje jans

Zeeland, de zonnigste provincie van Nederland, staat bekend om zijn schitterende kustlijn, historische steden en bruisende cultuur. Maar wist je dat Zeeland ook een ideale bestemming is voor gezinnen? Hier zijn 13 kindvriendelijke uittips in Zeeland met activiteiten die zowel jong en oud zullen vermaken.

1. Mini Mundi, Middelburg

Mini Mundi in Middelburg is een miniatuur-pretpark waar kinderen een miniatuurstad kunnen verkennen en plezier kunnen beleven op attracties zoals een achtbaan en een reuzenrad. Er is ook een speeltuin waar kinderen vrij kunnen spelen en genieten van avonturen in een kleurrijke miniatuurwereld.

mini mundi

Adres: Podium 35, 4337 WV Middelburg

2. Zeeuws Museum, Middelburg

Het Zeeuws Museum in Middelburg is een geweldige plek om de Zeeuwse geschiedenis en cultuur te ontdekken. Kinderen kunnen hier oude kunstwerken, artefacten en interactieve tentoonstellingen verkennen. Met speciale gezinsvriendelijke programma’s biedt het museum een boeiende en leerzame ervaring voor kinderen en volwassenen.

Zeeuws Museum

Adres: Abdij 4, 4331 BK Middelburg

3. Deltapark Neeltje Jans, Vrouwenpolder

Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder biedt een educatieve en avontuurlijke ervaring voor kinderen. Ze kunnen hier de indrukwekkende deltawerken ontdekken, genieten van waterparken, zeehondenshows bijwonen en zelfs een kijkje nemen in het zeeaquarium. Een spannende bestemming voor gezinsuitjes en watergerelateerd vermaak.

neeltje jans

Adres: Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder

4. Reptielenzoo Iguana, Vlissingen

Reptielenzoo Iguana in Vlissingen is Europa’s grootste reptielenzoo. Het is een boeiende bestemming voor kinderen. Hier kunnen ze een verscheidenheid aan reptielen van dichtbij bekijken, zoals slangen, krokodillen en hagedissen. De educatieve opstellingen leren kinderen over deze fascinerende dieren en hun habitats. Een geweldige gelegenheid voor jonge ontdekkingsreizigers om meer te weten te komen over de reptielenwereld.

Reptielenzoo Iguana

Adres: Bellamypark 29-37, 4381 CH Vlissingen

5. Maritiem MuZEEum, Vlissingen

Het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Zierikzee is een interactieve duik in de geschiedenis van de Zeeuwse scheepvaart. Kinderen kunnen hier heerlijk op avontuur gaan. Ze kunnen schattenjachten ondernemen, historische schepen ontdekken en meer leren over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Interactieve tentoonstellingen maken de ontdekkingsreis interessant en educatief voor jonge bezoekers.

maritiem muzeeum

Adres: Nieuwendijk 11, 4381 BV Vlissingen

6. Berkenhof’s Tropical Zoo, Kwadendamme

Berkenhof’s Tropical Zoo is een tropisch paradijs voor kinderen. Hier kunnen ze vlinders, reptielen en andere exotische dieren van dichtbij bekijken. Daarnaast zijn er een overdekte en een buitenspeeltuin met trampolines, perfect om energie te verbranden en urenlang plezier te beleven.

berkenhof tropical zoo

Adres: Langeweegje 10-A, 4434 NE Kwadendamme

7. Speelboerderij Pierewiet, Nieuwvliet

Speelboerderij Pierewiet is een kinderparadijs in Nieuwvliet, Zeeland. Kinderen kunnen zich hier uitleven in de uitgebreide speeltuin, knuffelen met dieren in de kinderboerderij, en deelnemen aan diverse activiteiten zoals ponyrijden en trampolinespringen. Een ideale plek voor urenlang speelplezier in de buitenlucht.

speelboerderij pierewiet

Adres: Mettenijedijk 16, 4504 AR Nieuwvliet

8. Terra Maris, Oostkapelle

Terra Maris in Oostkapelle is een natuurhistorisch museum en een geweldige plek voor kinderen om meer te leren over de natuur. Met educatieve tentoonstellingen en een prachtige tuin kunnen kinderen de Zeeuwse flora en fauna ontdekken. Interactieve elementen zorgen ervoor dat kinderen op een boeiende manier meer te weten komen over het milieu en de natuurlijke wereld.

terra maris

Adres: Duinvlietweg 6, 4356 ND Oostkapelle

9. Fruitteeltmuseum, Kapelle

In het Fruitteeltmuseum in Kapelle kunnen kinderen op een leuke en educatieve manier leren over de teelt van appels, peren en ander fruit. Ze kunnen fruit plukken, de boomgaard verkennen en genieten van fruitige lekkernijen. Een smakelijke en leerzame ervaring voor jonge geïnteresseerden in de natuur en landbouw. Een leuk en vooral gezonde aanrader voor een uitstapje met kinderen.

fruitteeltmuseum

Adres: Annie MG Schmidtsingel 1, 4421 TA Kapelle

10. Museum de Bevelanden, Goes

Museum de Bevelanden in Goes neemt kinderen mee op een reis door de geschiedenis van de Bevelanden-regio. Het museum heeft een speciale kinderruimte waar jonge bezoekers kunnen spelen en leren. Er zijn interactieve tentoonstellingen en workshops die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen en hen laten kennismaken met de rijke cultuur en erfgoed van Zeeland.

museum de bevelanden

Adres: Singelstraat 13, 4461 HZ Goes

11. Stranddag aan de Zeeuwse Kust

De Zeeuwse kust biedt vele kilometers aan prachtige zandstranden. Laat kinderen zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en zwemmen in de verfrissende Noordzee.

Een stranddag aan de Zeeuwse kust is een geweldige gezinsactiviteit. Badplaatsen zoals Domburg, Zoutelande, Vlissingen en Renesse bieden uitgestrekte zandstranden waar kinderen zandkastelen kunnen bouwen, schelpen zoeken en zwemmen in de Noordzee. Er zijn ook watersportmogelijkheden en leuke strandtenten waar gezinnen kunnen genieten van lokale lekkernijen, zoals vers gevangen vis en poffertjes. Het strand is de ideale plek voor eindeloos plezier onder de zon.

12. Oranjemolen, Vlissingen

De Oranjemolen in Vlissingen is een historische windmolen die kinderen de kans biedt om te zien hoe molens werken. Ze kunnen de molen beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht op zee en de stad. Het is zeker de klim waard. Een leerzame en avontuurlijke ervaring voor jonge ontdekkingsreizigers.

Adres: Oranjedijk 9, 4381 AV Vlissingen

13. Stoomtrein Goes-Borsele, Goes

Stoomtrein Goes-Borsele biedt kinderen een nostalgische treinreis door het prachtige Zeeuwse platteland. Ze kunnen aan boord gaan van antieke stoomtreinen en genieten van een schilderachtige tocht. Tijdens de reis kunnen kinderen genieten van het uitzicht op de landelijke landschappen en historische stations. Een boeiende en educatieve ervaring voor jonge treinliefhebbers.

Er zijn twee opstapmogelijkheden: Albert Plesmanweg 23, 4462 GC Goes of via de andere kant Waardweg 4, 4433 RW Hoedekenskerke.

Kindvriendelijke uittips in Zeeland

Zeeland heeft een schat aan kindvriendelijke attracties en activiteiten om gezinnen te vermaken en te informeren. Of je nu de maritieme geschiedenis van de provincie wilt ontdekken, wilt schatzoeken of een historische treinreis wilt maken, wilt spelen in pretparken of gewoon wilt ontspannen op het strand, Zeeland biedt voor elk wat wils. Maak herinneringen en geniet van quality time met je kinderen terwijl je deze geweldige bestemmingen in Zeeland ontdekt.

Extra tip: Wil je op vakantie naar Zoutelande? Lees dan onze review over Vakantiepark de Meerpaal.

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
23 december 2023
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven