13 leukste gezinsuitjes in provincie Utrecht

ouwehand dierenpark

De provincie Utrecht biedt een schat aan kindvriendelijke activiteiten en bestemmingen voor gezinnen. Van historische steden tot prachtige natuur, er is voor elk wat wils. We hebben de 13 leukste uitjes voor je geselecteerd.

1. Ouwehands Dierenpark, Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is één van de grootste dierentuinen van Nederland met een uitgebreide collectie dieren van over de hele wereld. Het hoogtepunt voor veel kinderen is het zien van de reuzenpanda’s, Wu Wen en Xing Ya, in hun speciale verblijf. Het park heeft ook een enorme speeltuin, RavotAapia genaamd, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren, en er is zelfs een indoor jungle-speelhal voor avontuur bij elk weertype. Een dag in Ouwehands Dierenpark is een educatief en leuk avontuur voor het hele gezin.

leeuwen van Ouwehand Dierenpark

Adres: Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen

2. Nijntje Museum, Utrecht

Het Nijntje Museum in Utrecht is een droom die uitkomt voor jonge fans van Nijntje, het beroemde konijntje gecreëerd door Dick Bruna. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen en knutselactiviteiten die kinderen laten kennismaken met de kleurrijke wereld van Nijntje. De speciale Nijntje-winkel heeft een schat aan Nijntje-souvenirs. Het is een perfecte bestemming voor gezinnen met jonge kinderen.

nijntje museum

Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB Utrecht

3. Kinderboerderij Dierendal, Waddinxveen

Kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen is een ideale plek voor kinderen om kennis te maken met boerderijdieren. Ze kunnen geiten, schapen, kippen, en konijnen zien en zelfs voeren en aaien. De boerderij biedt ook educatieve programma’s om kinderen bewust te maken van de natuur en dierenwelzijn. Het is een rustige en leerzame bestemming voor gezinsuitjes.

kinderboerderij dierendal

Adres: Jan Dorrekenskade Oost 5, Waddinxveen

4. Museum Speelklok, Utrecht

Museum Speelklok in Utrecht is een muzikaal museum met een unieke collectie zelfspelende muziekinstrumenten. Kinderen kunnen hier op een interactieve en speelse manier leren over deze wonderlijke machines. Het museum biedt speciale rondleidingen, zoals “Speuren en Spelen”, waar kinderen actief betrokken worden bij de geschiedenis van muziek en instrumenten. Een perfecte mix van leren en plezier.

speelklokmuseum

Adres: Steenweg 6, 3511 JP Utrecht

5. Pyramide van Austerlitz, Woudenberg

De Pyramide van Austerlitz is een historische bezienswaardigheid en een geweldige plek voor kinderen om te verkennen. Naast het beklimmen van de piramide zelf, is er een uitgestrekte speeltuin met diverse klim- en speeltoestellen. Kinderen kunnen ook de kinderboerderij bezoeken en kennismaken met geiten, konijnen en andere dieren. De Pyramide is een plek waar geschiedenis en avontuur samenkomen.

pyramide van austerlitz

Adres: Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg

6. Museum Catharijneconvent, Utrecht

Museum Catharijneconvent in Utrecht biedt fascinerende inzichten in de geschiedenis van het christendom en religieuze kunst. Kinderen kunnen deelnemen aan speciale kindertours en workshops om meer te leren over deze onderwerpen op een toegankelijke en boeiende manier. Het museum biedt ook interactieve displays en activiteiten om de nieuwsgierigheid van jonge geesten te prikkelen en hun begrip van religieuze geschiedenis te verdiepen. Een inspirerende bestemming voor families die meer willen weten over cultureel erfgoed.

Adres: Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht

7. Natuurspeelplaats Het Vogelnest, Bunnik

Natuurspeelplaats Rhijnauwen in Bunnik is een oase van avontuur in de natuur. Kinderen kunnen hier genieten van klimbomen, waterpoelen om te ontdekken en hutten om in te spelen. Deze speelplaats moedigt kinderen aan om in de natuur te spelen, vuil te worden en hun creativiteit te gebruiken in een prachtige omgeving.

Adres: Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH Bunnik

8. Museum Huis Doorn, Doorn

Museum Huis Doorn in Doorn is een historisch landhuis met een fascinerend verleden. Voor gezinnen zijn er speciale activiteiten, zoals speurtochten en workshops, waarmee kinderen de voormalige bewoner, keizer Wilhelm II, en het leven in zijn tijd kunnen ontdekken. Het museum biedt een boeiende blik in de geschiedenis en een kans voor kinderen om te leren terwijl ze zich vermaken.

Adres: Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn

9. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

De Botanische Tuinen in Utrecht zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een educatieve bestemming voor gezinnen. Kinderen kunnen een speciale kindvriendelijke route volgen met interactieve elementen en educatieve displays over planten en natuur. Het is een geweldige plek om de schoonheid van de natuur te ontdekken en kinderen bewust te maken van de biodiversiteit.

Adres: Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht

10. Midgetgolfbaan De Haar, Haarzuilens

Midgetgolfbaan De Haar in Haarzuilens biedt een betoverende midgetgolfervaring voor kinderen en volwassenen. De baan heeft 18 holes en is prachtig aangelegd in een sprookjesachtige omgeving. Kinderen kunnen genieten van een leuke en uitdagende activiteit terwijl ze door deze betoverende miniatuurwereld wandelen.

Adres: Parkweg 5, 3455 RR Utrecht

11. Kinderboerderij Otterspoor, Maarssen

Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen is een charmante plek waar kinderen kunnen genieten van contact met boerderijdieren. Ze kunnen schapen, geiten, konijnen, kippen en andere dieren ontmoeten, voeren en knuffelen. Het is een perfecte bestemming voor jonge dierenliefhebbers.

Adres: Reigerskamp 198, 3607 HK Maarssen

12. Museum Warsenhoeck, Nieuwegein

Museum Warsenhoeck in Nieuwegein is een interactief en educatief museum met veel te bieden voor kinderen. Ze kunnen deelnemen aan speurtochten, creatieve workshops en meer om meer te leren over de geschiedenis van Nieuwegein en de omgeving. Het museum combineert plezier en leren op een boeiende manier.

Adres: Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein

13. Avonturen Boerderij Molenwaard, Groot-Ammers

Avonturen Boerderij Molenwaard in Groot-Ammers is een kinderparadijs met een boerderijthema. Kinderen kunnen hier ponyrijden, varen op de rivier, en genieten van interactieve shows met hun favoriete boerderijdieren. Het is een speeltuin in een landelijke omgeving en biedt een geweldige mix van plezier en educatie, waar kinderen in contact komen met het boerenleven.

Adres: Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers

Kindvriendelijke uittips in Utrecht

De provincie Utrecht biedt een breed scala aan kindvriendelijke activiteiten, van educatieve musea tot avontuurlijke speeltuinen en dierentuinen. Gezinnen kunnen genieten van het beste dat Utrecht te bieden heeft, terwijl kinderen zowel plezier beleven als leren. Deze 15 bestemmingen zijn slechts het topje van de ijsberg, en er is nog veel meer te ontdekken in deze prachtige provincie.

Of je nu historische sites wilt verkennen, de natuur in wilt trekken of gewoon plezier wilt hebben in speeltuinen, Utrecht heeft voor elk gezin iets te bieden. Dus pak je spullen en maak je klaar voor avontuur, want de provincie Utrecht wacht op je gezinsuitje!

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
9 januari 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven