13 leuke kinderuitjes in Flevoland

walibi

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, beschikt over een schat aan kindvriendelijke attracties en activiteiten. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, fascinerende educatieve ervaringen of pretparkplezier, in deze provincie vind je alles. In deze blog gaan we het hebben over de beste kindvriendelijke uittips in Flevoland.

1. Aviodrome Luchtvaartmuseum, Lelystad

Het Aviodrome is een luchtvaartmuseum in Lelystad dat leuk is voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen ze de geschiedenis van de luchtvaart ontdekken en zelfs enkele historische vliegtuigen van dichtbij bekijken. Het museum heeft ook een speeltuin en een binnenspeelruimte voor jongere kinderen.

Aviodrome is een museum over de geschiedenis van de luchtvaart. Kinderen kunnen hier zelf een vliegtuig bouwen, een echte jas van een piloot passen en meer leren over vliegtuigen. Er zijn verschillende interactieve tentoonstellingen, waaronder een vliegtuigsimulator, een cockpit en een luchthaven. Kinderen kunnen ook een ritje maken in een miniatuurvliegtuig.

aviodrome

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

2. Walibi Holland, Biddinghuizen

Voor een flinke hoeveelheid adrenaline en pretparkplezier is Walibi Holland in Biddinghuizen de perfecte plek! Het park beschikt over talloze achtbanen en attracties voor het hele gezin. Van de razendsnelle achtbanen tot waterattracties, er is voor iedereen wel wat leuks te vinden. Jong en oud gaan het hier uitstekend naar hun zin hebben.

walibi

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

3. Belevenissenbos, Lelystad

Het Belevenissenbos in Lelystad is een geweldige plek voor kinderen om de natuur te verkennen en avonturen te beleven. Het bos heeft verschillende speelgebieden, bruggen, klimtoestellen en zelfs een avonturenpad. Kinderen kunnen hier hun creativiteit en nieuwsgierigheid de vrije loop laten.

belevenissenbos

Adres: Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

4. Natuurpark Lelystad, Lelystad

Natuurpark Lelystad biedt een boeiende en educatieve ervaring voor jonge natuurliefhebbers. Hier kunnen kinderen wilde dieren bewonderen, zoals edelherten, wilde zwijnen en Europese bizons, in een natuurlijke omgeving.

natuurpark

Adres: Vlotgrasweg 15, 8219 PP Lelystad

5. Batavia Stad Fashion Outlet, Lelystad

Batavia Stad Fashion Outlet is een winkelcentrum met meer dan 100 outletwinkels van bekende merken. Kinderen kunnen hier naar de speeltuin, een film kijken, kleding zoeken of een ritje maken in de carrousel.

De speeltuin is gratis toegankelijk en heeft een aantal attracties, zoals een glijbaan, een zandbak en een draaimolen. In de filmzaal kunnen kinderen een film kijken voor een klein bedrag. De carrousel is ook gratis toegankelijk.

Batavia Stad Fashion Outlet is een leuke plek om met kinderen te winkelen en te spelen. Het is een goed idee om vooraf te kijken welke winkels er zijn, zodat je de kinderen kunt laten kiezen welke winkels ze willen bezoeken.

bataviastad

Adres: Bataviaplein 2, 8129 AA Lelystad

6. Schokland UNESCO Werelderfgoed

Schokland, een voormalig eiland in de Zuiderzee, is sinds 1995 erkend als UNESCO Werelderfgoed. Het is een geweldige plek om te leren over de Nederlandse strijd tegen het water en het leven van vroegere bewoners. Er zijn verschillende informatieborden en wandelroutes om te verkennen.

schokland

Adres: Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland

7. Orchideeën Hoeve, Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is een prachtig overdekte tropische tuin vol exotische planten, vlinders en vogels. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de kleurrijke orchideeën en het levendige tropische landschap.

orchideenhoeve

Adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest

8. Nieuw Land Erfgoedcentrum, Lelystad

In het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad kun je genieten van een reis door de geschiedenis van Flevoland, van de drooglegging tot het heden. Het centrum heeft interactieve tentoonstellingen en leerzame programma’s voor kinderen.

erfgoedcentrum

Adres: Oostvaardersdijk 113, 8242 PA Lelystad

9. Waterloopbos, Marknesse

Het Waterloopbos in Marknesse is een unieke plek waar kinderen kunnen ontdekken hoe waterbouwkundige modellen werken. Ze kunnen dammen bouwen, sluizen bedienen en meer leren over waterbeheer.

waterloopbos

Adres: Voorsterweg 36, 8316 PT Marknesse

10. Dolfinarium, Harderwijk

Dolfinarium Harderwijk is een boeiend park waar je een diversiteit aan zeezoogdieren, waaronder dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden, kunt ontmoeten. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te genieten van vermakelijke shows met deze fascinerende zeedieren, en deel te nemen aan leerzame workshops. Het park belooft een dag vol plezier en educatie voor gezinnen, waar kinderen zowel vermaakt als geïnspireerd worden door de wonderen van de zee.

dolfinarium

Adres: ZuiderzeeBoulevard 22, 3841 WB Harderwijk

11. Weerribben-Wieden, Steenwijk

Weerribben-Wieden is een prachtig natuurgebied in Nederland, gelegen in de provincies Overijssel en Flevoland. Het beschikt over een uitgestrekt netwerk van meren, rivieren, rietvelden, moerassen en bossen. In dit prachtige gebied vind je een overvloed aan biodiversiteit en het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals wandelen, fietsen, varen, kanoën en vogels kijken.

de weerribben

Een goed startpunt is Weerribben-Wieden, 8301 KZ Steenwijk.

12. Kartcentrum, Lelystad

Kartcentrum Lelystad is een spannende bestemming in Lelystad, Nederland, waar liefhebbers van karten hun hart kunnen ophalen. Het Kartcentrum Lelystad is ook ideaal voor kinderen, want het biedt een veilige omgeving waar ze de opwinding van het karten kunnen ervaren onder toezicht van ervaren medewerkers.

kartcentrum

Adres: Talingweg 89, 8218 NX Lelystad

13. Boerengolf, Zeewolde

Boerengolf in Zeewolde is een gezellige en unieke activiteit voor het hele gezin. Het omvat een boerengolfbaan met weilanden en boerderijdieren. Kinderen kunnen samen met volwassenen genieten van een ontspannend potje boerengolf en tegelijkertijd de dieren bekijken. Het is een perfecte combinatie van spel en dierenplezier voor kinderen.

boerengolf

Adres: Alikruikweg 7, 3896 LT Zeewolde

Kindvriendelijke uittips in Flevoland

Al met al beschikt Flevoland voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, over ontzettend veel activiteiten. Het maakt niet uit als je op zoek bent avontuur, culturele ontdekkingen of simpelweg wat speelplezier, deze tips zorgen voor leuke dagen samen met het hele gezin. Geniet van al het prachtigs wat Flevoland te bieden heeft!

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
6 december 2023
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven