15 leuke gezinsuitjes in Overijssel

dinoland in zwolle

Ontdek 15 kindvriendelijke uittips in de betoverende provincie Overijssel. Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland, heeft een schat aan kindvriendelijke bestemmingen en activiteiten om gezin nen te verwelkomen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele ontdekkingen of gewoon wat quality time wilt doorbrengen met je kinderen, Overijssel heeft van jong tot oud voor elk wat wils. Laten we 16 opwindende kindvriendelijke uittips in Overijssel verkennen en ontdekken waarom ze perfect zijn voor gezinsuitjes.

1. Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een avontuurlijke bestemming voor gezinnen. Kinderen kunnen genieten van spannende attracties, zoals achtbanen en wildwaterbanen, evenals leuke shows. Voor jongere kinderen is er een speciaal gedeelte met zachtere attracties, waardoor het park geschikt is voor alle leeftijden.

hellendoorn

Adres: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn

2. Natuurdiorama Holterberg, Holten

Natuurdiorama Holterberg is een educatieve en boeiende bestemming voor gezinnen. Kinderen kunnen de Nederlandse natuur ontdekken met levensechte diorama’s van dieren en hun natuurlijke omgeving. Het is een geweldige manier om kinderen bewust te maken van de pracht van de natuur en het belang van natuurbehoud.

natuurdiorama

Adres: Holterbergweg 12, 7451 JL Holten

3. De Flierefluiter, Raalte

De Flierefluiter in Raalte is een paradijs voor kinderen. Hier kunnen ze genieten van zowel binnen- als buitenspeeltuinen, een kinderboerderij met knuffelbare dieren en activiteiten zoals ponyrijden. Het is een plek waar kinderen vrij kunnen spelen en zich kunnen uitleven in de natuur.

flierenfluiter

Adres: Hogebroeksweg 15, 8102 RL Raalte

4. Rijssens Museum, Rijssen

Het Rijssens Museum biedt een kijkje in de geschiedenis van Rijssen. Voor gezinnen zijn er speciale kinderrondleidingen en workshops waar kinderen kunnen leren over de lokale geschiedenis op een leuke en interactieve manier. Het museum combineert educatie en plezier voor jonge ontdekkingsreizigers.

rijssens museum

Adres: Kasteellaan 1, 7461 PV Rijssen

5. Attractiepark Slagharen, Slagharen

Attractiepark Slagharen biedt een wereld van plezier voor kinderen en gezinnen. Met attracties zoals achtbanen, waterattracties en shows, is er voor elk wat wils. Het park heeft ook een speciaal gedeelte voor jongere kinderen, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

slagharen

Adres: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen

6. Zwembad De Wilder, Haaksbergen

Zwembad De Wilder in Haaksbergen is de plek voor waterpret. Het heeft een uitgebreid kinderbad met glijbanen en waterspeeltoestellen, perfect voor kinderen om te spetteren en te spelen. Het is een geweldige bestemming om af te koelen op een warme dag en plezier te hebben in het water.

zwembad de wilder

Adres: Scholtenhagenweg 32, 7481 VP Haaksbergen

7. Historisch Museum, Deventer

Het Historisch Museum in Deventer is een boeiende bestemming voor gezinnen die meer willen weten over de geschiedenis van Deventer. Kinderen kunnen deelnemen aan speciale kindertentoonstellingen en activiteiten om op een leuke en educatieve manier de geschiedenis van de stad te verkennen. Het museum brengt het verleden tot leven voor jonge geesten.

historisch museum deventer

Adres: Brink 56, 7411 BV Deventer

8. Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp is een natuurhistorisch museum met educatieve tentoonstellingen en interactieve displays. Kinderen kunnen de wonderen van de natuur ontdekken en leren over flora en fauna. Het museum moedigt nieuwsgierigheid aan en biedt een boeiende ervaring voor jonge natuurliefhebbers.

natura docet

Adres: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

9. Dinoland, Zwolle

Dinoland Zwolle is een pretpark met een dinosaurus-thema dat kinderen meeneemt op een reis naar het verleden. Ze kunnen alles leren over deze prehistorische reuzen en zelfs een dinosaurus opgraven. Het park biedt avontuurlijke en educatieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

dinoland in zwolle

Adres: Willemsvaart 19, 8019 AB Zwolle

10. Klimbos Avontuurlijk Paasloo, Paasloo

Klimbos Avontuurlijk Paasloo is een spannende bestemming voor actieve kinderen. Hier kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder hun klimvaardigheden testen op diverse klimparcoursen in de bomen. Het is een avontuurlijke ervaring in de natuur en een geweldige manier voor kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen.

klimbos overijssel

Adres: Paasloërweg 14A, 8378 JB Paasloo

11. Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen biedt een nostalgische reis terug in de tijd. Kinderen kunnen genieten van ritten met historische stoomtreinen en leren over de geschiedenis van het spoorwegvervoer. Het museum biedt educatieve programma’s en interactieve tentoonstellingen om kinderen bewust te maken van de pioniersgeest van de spoorwegen.

buurtspoorweg museum

Adres: Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen

12. Klompenmuseum, Goor

Het Klompenmuseum in Goor, waar klompen tot leven komen, biedt een kijkje in de traditionele Nederlandse klompenmakerij. Kinderen kunnen leren hoe klompen worden gemaakt en zelfs deelnemen aan klompenversierworkshops. Het is een leuke en educatieve ervaring die de Nederlandse cultuur tot leven brengt.

klompenmuseum

Adres: Mulderskamp 2C, 7471 PA Goor

13. Speelvijver De Oldemeijer, Hardenberg

Speelvijver De Oldemeijer in Hardenberg is een fantastische bestemming voor gezinnen. Het biedt een zandstrand waar kinderen kunnen spelen en zwemmen, evenals speeltuinen waar ze zich kunnen uitleven. Een ideale locatie voor een dag vol water- en speelplezier.

speelvijver

Adres: Oldemeijerweg, Hardenberg

14. Starworld Indoor Klimpark Twente, Enschede

Indoor Klimpark Twente in Enschede is een avontuurlijke bestemming voor actieve kinderen. Ze kunnen uitdagende klimparcoursen trotseren en hun vaardigheden testen. Daarnaast is er een trampolinepark voor springplezier. Een geweldige plek om energie te verbranden en zelfvertrouwen op te bouwen.

starworld klimpark

Adres: J.J. van Deinselaan 28 . 7541 BR . Enschede

15. Coolnature Speeltuin De Klimkuil, Wierden

Coolnature Speeltuin De Klimkuil in Wierden biedt een ongerepte speelomgeving waar kinderen kunnen genieten van avontuurlijke speelmogelijkheden in de natuur. Met boomhutten, klimtoestellen en waterpartijen kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en de natuur op een leuke en educatieve manier verkennen. Een ideale bestemming voor gezinnen die van buitenactiviteiten houden.

coolnature

Adres: Dokter G.H. Beensweg, 7642 CB Wierden

Kindvriendelijke uitjes in Overijssel

Overijssel heeft een overvloed aan kindvriendelijke bestemmingen die perfect zijn voor gezinsuitjes. Of je nu op zoek bent naar spanning, educatie of gewoon plezier, Overijssel heeft het allemaal. Deze uittips zijn slechts het topje van de ijsberg, en er valt nog veel meer te ontdekken in deze betoverende provincie. Of je nu wilt genieten van pretparkavonturen, de schoonheid van de natuur wilt verkennen, of historische schatten wilt ontdekken, Overijssel heeft voor elk wat wils. Pak je spullen en maak je klaar voor onvergetelijke momenten met je gezin in deze prachtige provincie.

 

 

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
23 januari 2024
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven