14 leukste kinderuitjes in provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland biedt een schat aan activiteiten voor gezinnen, met een overvloed aan kindvriendelijke uittips. Van historische steden tot betoverende natuurgebieden en spannende attracties, hier zijn 14 geweldige plekken waar je samen met je kinderen kunt genieten van onvergetelijke avonturen.

1. Madurodam, Den Haag

Begin je reis met een bezoek aan Madurodam, een miniatuurstad in Den Haag. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de prachtig gedetailleerde replica’s van Nederlandse steden, monumenten en bezienswaardigheden. Laat ze hun eigen avonturen beleven terwijl ze door deze fascinerende miniatuurwereld wandelen.

Madurodam

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

2. Duinrell, Wassenaar

Duinrell, gelegen in het schilderachtige Wassenaar, is een paradijs voor families. Het is een pretpark en een waterpark in één. Dit park biedt een combinatie van achtbanen en waterpret in het beroemde Tikibad. Kinderen kunnen hun avontuurlijke kant ontdekken op attracties zoals de Falcon en de Dragonfly. Voor de kleintjes is er Rick’s Avonturenburcht, een magische speeltuin. De prachtige omliggende bossen nodigen uit tot wandelingen en picknicks, waardoor Duinrell een veelzijdige bestemming is. Bezoekers kunnen zelfs overnachten in comfortabele Duingalows en genieten van meerdere dagen vol plezier. Een onvergetelijke ervaring voor gezinnen, midden in de natuur en vol opwinding.

Duinrell

Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

3. Archeon, Alphen aan den Rijn

Archeon, gelegen in Alphen aan den Rijn, is een fascinerende tijdmachine voor jong en oud. Dit openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de Nederlandse geschiedenis, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Kinderen kunnen deelnemen aan spannende activiteiten zoals boogschieten en brood bakken. Het is een educatieve en interactieve ervaring die de geschiedenis tot leven brengt voor het hele gezin.

Archeon

Adres: Archeonlaan, 2408 ZB Alphen aan den Rijn

4. Keukenhof, Lisse

Keukenhof, gelegen in Lisse, is een betoverende bloementuin die wereldwijd bekendstaat om zijn adembenemende tulpenvelden. In het voorjaar worden bezoekers getrakteerd op een zee van kleurrijke bloemen, waaronder tulpen, narcissen en hyacinten. Het is de ideale plek om met het gezin van de pracht van de natuur te genieten, te wandelen tussen de bloemenpracht en te picknicken in een sprookjesachtige omgeving.

Keukenhof

Adres: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

5. Avonturenboerderij Molenwaard, Groot-Ammers

Avonturenboerderij Molenwaard is een kinderparadijs waar kinderen kunnen deelnemen aan boerderijavonturen. Ze kunnen dieren aaien, pony’s berijden, boottochten maken door de schilderachtige polders, en leren over het boerenleven. Er zijn tal van educatieve en leuke activiteiten die de band tussen kinderen en de natuur versterken. Een perfecte bestemming voor gezinsplezier en educatie.

Avonturenboederderij Molenwaard

Adres: Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers

6. Space Expo, Noordwijk

Space Expo in Noordwijk is een fascinerende tentoonstelling over de ruimtevaart, geschikt voor jonge ontdekkingsreizigers. Kinderen kunnen interactieve displays verkennen, astronauten ontmoeten en zelfs ruimtepakken passen. De tentoonstelling brengt de wonderen van het heelal dichterbij en biedt educatieve en leuke ervaringen voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de kosmos.

Space Expo

Adres: Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk

7. Stranddag aan de Noordzeekust

Zuid-Holland heeft vele kilometers aan prachtige zandstranden. Geniet van een ontspannende stranddag met je kinderen, bouw zandkastelen, zwem in de zee en geniet van de frisse zeelucht.

Dagje naar het strand

8. Naturalis Biodiversity Center, Leiden

Naturalis Biodiversity Center in Leiden is een schatkamer van biodiversiteit. Kinderen kunnen hier de wereld van de natuur ontdekken, van indrukwekkende dinosauruscollecties tot interactieve exposities over planten en dieren. Met educatieve en leuke activiteiten kunnen ze hun nieuwsgierigheid naar de natuur bevredigen en leren terwijl ze plezier hebben.

Naturalis

Adres: Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

9. Kinderdijk, Alblasserwaard

Kinderdijk, in het prachtige Alblasserwaard, biedt een indrukwekkende aanblik met zijn iconische windmolens. Kinderen kunnen dit UNESCO-werelderfgoed verkennen en meer leren over de geschiedenis van Nederland en het belang van waterbeheer. Fiets- en wandelpaden en een bezoekerscentrum zorgen voor een educatieve en leuke ervaring voor gezinnen.

Kinderdijk

Parkeren kan aan de Marineweg 3, 2952 AZ Alblasserdam

10. Linnaeushof, Bennebroek

Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin, biedt een eindeloos speelparadijs voor kinderen. Van avontuurlijke klimrekken tot glijbanen en waterattracties, het is een geweldige plek voor kinderen om actief te zijn en plezier te hebben. Met speeltoestellen voor alle leeftijden is Linnaeushof perfect voor een dag vol spel en vermaak.

Linnaeushof

Adres: Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede

11. Miniworld, Rotterdam

Miniworld Rotterdam is een miniatuurwereld die de stad Rotterdam in detail weergeeft. Kinderen kunnen deze betoverende stad verkennen terwijl treinen door de straten rijden en gebouwen tot in de kleinste details zijn nagemaakt. Het is een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen om de stad op schaal te ontdekken.

Miniworld Rotterdam

Adres: Weena 745, 3013 AL Rotterdam

12. Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Boijmans Van Beuningen, gevestigd in Rotterdam, is een kunstmuseum dat ook voor kinderen veel te bieden heeft. De speciale kinderafdeling voorziet in interactieve kunstinstallaties en creatieve workshops. Kinderen kunnen hier experimenteren en hun eigen kunstwerken creëren, waardoor ze een diepere waardering krijgen voor kunst en cultuur. Een boeiende en educatieve bestemming voor gezinsbezoeken.

Boijmans

Adres: Museumpark 18, 3015 CX Rotterdam

13. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Diergaarde Blijdorp, gelegen in het hart van Rotterdam, is een fascinerende dierentuin die een verscheidenheid aan exotische dieren herbergt. Kinderen kunnen hier wilde dieren van over de hele wereld bewonderen en meer leren over hun natuurlijke habitats. Een geweldige plek voor gezinsuitjes, educatie en avontuurlijke ontdekkingen.

Diergaarde Blijdorp

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

14. Kaasmarkt, Gouda

De Kaasmarkt in Gouda is een culturele schat van Nederland. Kinderen kunnen hier de magie van kaashandel ontdekken en zelfs proeven van heerlijke Nederlandse kazen. Er zijn historische demonstraties en straatartiesten om hen bezig te houden, waardoor de Kaasmarkt een leuke en leerzame ervaring is voor het hele gezin.

kaasmarkt gouda

Adres: Markt 35, 2801 JK Gouda

Kindvriendelijke uittips in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland biedt een schat aan mogelijkheden voor gezinsuitjes. Of je nu van de geschiedenis houdt, de natuur verkent of gewoon plezier wilt hebben in pretparken en speeltuinen, er is voor elk wat wils. Maak herinneringen en geniet van quality time met je kinderen terwijl je deze geweldige bestemmingen ontdekt.

René Dekker René Dekker Uitjestester
Laatste update
19 december 2023
Over onze medewerker

Hoi, ik ben René, één van de eigenaren van deze website. Ik ben vader van 2 zoons (Joris en Ruben) en man van Nienke. Dagelijks schrijf ik over de leukste uitjes waar ik met mijn gezin naar toe ga.

Terug naar boven