Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

TITUS, zoon van Rembrandt in Podium Zuidhaege

Je vader zal maar één van de beroemdste schilders van zijn tijd zijn. En dan raakt hij uit de mode: de verkoop loopt terug, schuldeisers willen geld zien en je vader verschuilt zich diep achter zijn schildersezel. Ondertussen is je opvoeding overgelaten aan alweer je twééde stiefmoeder. Wat is dat voor een opgroeiende puber van 13 jaar? Het begin van een leven voor galg en rad?
Niet als jouw naam Titus van Rijn is, de eigenwijze, slimme, levenslustige zoon van Rembrandt. Zijn vader vindt dat Titus ‘een man in zijn hoofd, maar nog een kind in zijn hart is.’ En Rembrandt kan het weten: hij heeft een scherp oog voor mensen.
Hendrickje Stoffels, de tweede stiefmoeder van Titus is een vrouw met een ongewoon groot hart.
Zij weet Titus door humor en vertelkunst de weg te wijzen door dat vreemde niemandsland, waar iedere dertienjarige zich in bevindt. En wanneer financiële- en huiselijke problemen Rembrandt boven het hoofd lijken te groeien, blijkt Titus meer in zijn mars te hebben dan zijn vader durfde te vermoeden.

Titus is een voorstelling over opgroeien in de schaduw van roem en in het licht van grootse kunst. Over je eigen weg vinden en daar trouw aan blijven. Titus gaat over kunst en uiteindelijk over de kunst van het leven zelf.

Ila van der Pouw
Poppenspeler Ila van der Pouw is door haar vakmanschap, de wijze waarop zij door haar stemgebruik en manipulatie de poppen tot leven laat komen één van de weinige poppenspelers, die in de reguliere theaters speelt. In haar vorige voorstelling Newton, de Appel die naar de Maan viel legde ze een relatie tussen wetenschap en kunst. In Titus doet ze dat tussen klassieke kunst en theater.
De voorstellingen van Ila zijn met recht magisch te noemen, en tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek. Een feest voor kinderen én ouders.
Voor haar voorstelling Het Mysterie van Villa Fantoom ontving Ila in november 2009 op het World Festival of Arts in Shanghai twee prijzen; voor de beste animatie én de beste performance. Ook won zij met deze voorstelling de Rabobank publieksprijs.


Openingstijden
zondag 27 oktober 2019, om 15.00 uur

Vakantie regio: Noord

Prijzen
Volwassenen : Euro

Leeftijd: 6 - 16 jaar
Weergevoelig: Nee
Rookbeleid: Verboden te roken
Honden toegestaan: Onbekend

Opmerkingen
Prijs kan hoger of lager zijn, afhankelijk van het theater.Adres
Kaart/routebeschrijving Zuidhaege 2
9401 NZ Assen
0592-768022
Internet: www.podiumzuidhaege.nl
Bungalowpark in de buurt
Vakantiepark Witterzomer 3,3 km.
Roompot Landgoed Het Grote Zand 7,9 km.

Hotel in de buurt:
Kamer v.a. €45,00 per nacht:

Fletcher Hotel-Restaurant de Zeegser Duinen
Kamer v.a. €59,33 per nacht:
Hotel Appelscha

Restaurant in de buurt,
Het Pannekoekschip
Sprookjescamping de Vechtstreek
TITUS, zoon van Rembrandt, alle theaters.

Podium Zuidhaege, alle voorstellingen