667 beoordelingen

Het levend museum van de ham

Genieten van een uitje naar Het levend museum van de ham? Ontdek wat je hier kunt doen en of het geschikt is voor jouw kinderen. Lees recente reviews en bekijk de foto's van onze sfeerimpressie.

Omschrijving

De drie delen van het museum laten u het volgende ontdekken: Het ambachtelijk zouten, het ambachtelijk roken, de vervaardiging van gedroogde worst: het gisten en drogen van de gedroogde worst van Sanglochon. Proeven kan in het restaurant.

Informatie over Het levend museum van de ham

Contactgegevens

Chaussée de Namur 42
6840
Neufchâteau
België
Telefoonnummer: 061 22 22 33

Prijzen

Volwassenen
Gratis

Kenmerken

  • Leeftijd 8 - 99 jaar
  • Rolstoelvriendelijk: Ja
  • Weergevoelig: Nee
  • Honden toegestaan: Nee

Reviews voor Het levend museum van de ham

Schrijf review
Net als de eigenaren is alles heerlijk, Ardense specialiteiten en sommige vleeswaren worden ter plaatse gemaakt. Alle grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en worden op dezelfde manier behandeld. Ik raad ten zeerste aan.
Lees meer
Jacques BERTRAND op Google
We ontdekten dit leuke kleine restaurant een paar dagen geleden toevallig, maar helaas op een dinsdag, de wekelijkse rustdag. Gelukkig kwamen we daar op de terugweg tijdens de lunch nog een keer langs en konden we genieten van de stevige maar heerlijke varkensvlees- en eendgerechten. Grappig: Google omschrijft het als een ‘hamspeciaalzaak’. Nou ja, je kunt hier ook ham (en nog wat andere dingen) kopen en meenemen, maar wat voor ons belangrijker was, was dat het een leuk restaurant was met lekker eten. Er wordt niet alleen ham aangeboden, maar ook vele andere goede dingen. Naast genoemde ham hadden we ook 'Le cassoulet de canard de Philippe Devos' (stoofpotje van witte bonen met eendenbout) en als voorgerecht 'L'assiette a picorer du jour: boudin noir de canard, pâté de canard au foie gras, fromage frais à l'aul des ours, toast 'erg genoten. De ham en andere vleesproducten komen uit onze eigen productie, die ook in een klein museum te bezichtigen is. Er worden ook lokale producten verkocht. Het woord "Sanglochon" in de naam is afgeleid van sanglier (wild zwijn) en cochon (biggetje) en beschrijft gekscherend enkele van de resultaten nadat boeren in het verleden de varkens meenamen naar het bos om voedsel te zoeken en vervolgens hun wilde tegenhangers ontmoetten.
Lees meer
Wilfried B op Google
Ik heb daar niet gegeten, maar de worst en ham zijn erg goed.
Lees meer
nicolas graillet op Google
Alles goed !
Lees meer
Bernard Blaise op Google
Goede, goed gevulde en heerlijke gerechten....streekproducten Warme sfeer en service Zeker de omweg waard
Lees meer
Isabelle Dehart op Google
Het vlees van Sanglochons is iets heel bijzonders en nobels. Het kleine "museum" is leuk en interessant. Het restaurant heeft een prachtige uitstraling. Zonde dat deze goedkope, kitscherige plaatjes daar hangen. Het vernietigt het algemene positieve beeld...
Lees meer
Auguste op Google
Leuk en gezellig restaurant gelegen midden in de Ardennen. De serveersters waren erg aardig, het eten was meer dan behoorlijk en de prijs was acceptabel. Kortom, een aanrader! Ah, er is ook een klein “museum” waar je kunt lezen over de bereiding van een soort worst
Lees meer
Luca Lanzilao op Google

Ga je Het levend museum van de ham bezoeken? Dit zijn de gegevens.

Openingstijden

Maandag
10:00 - 21:00
Dinsdag
10:00 - 21:00
Woensdag
10:00 - 21:00
Donderdag
10:00 - 21:00
Vrijdag
10:00 - 21:00
Zaterdag
10:00 - 21:00
Zondag
10:00 - 21:00
Feedback