Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

Veiligheidsmuseum PIT

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer en ambulance? Kom dan naar PIT!

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland. Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat de politie, brandweer en ambulance doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Na een bezoek aan PIT weet je hoe bij te dragen aan een veilige samenleving.

Leer alles over de politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten bij PIT. Wat doen zij allemaal om van iedere dag een veilige dag te maken?

Op zoek naar een leuk kinderfeestje? Kom dan met al je vriendjes en vriendinnetjes je verjaardag vieren bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. Vier je verjaardagsfeestje in het thema Politie, Brandweer of Ambulance. Blus een brand, doe een spoedcursus Ambulance verpleegkundige of los een misdaad op! PIT organiseert unieke en leerzame kinderfeestjes in het thema van politie, brandweer en ambulance. Bij elk feestje krijg je bij aankomst limonade en feestmuffins van Cookie en Co voor iedereen en een klein cadeautje voor de jarige. Natuurlijk wordt er ook gezongen! Na het feestprogramma kan je nog het museum bezoeken of een van de speurtochten doen. Wees er wel snel bij met reserveren, want de feestjes zijn erg populair.


Verjaardagsfeest
Politiefeestje (4 - 6 jaar)
Bij het politiefeestje gaan jullie meedoen met een speciale missie. Er is een dief actief in Almere en ook uit het museum is iets gestolen! De politie heeft een tip gekregen dat het gestolen museumstuk in een kluis ligt. Ga op zoek naar de speurhondjes in het museum, voer de opdrachten uit, verzamel alle cijfers en kraak de code van de kluis!


Brandweerfeestje (7 - 10 jaar)
Bij het brandweerfeestje krijgen jullie een spoedcursus voor brandweermannen- en vrouwen. Er wordt getest of jullie slim en sterk genoeg zijn voor het stoere werk van de brandweer. Jullie gaan o.a. een brandje blussen, brandslang trekken en de brandweerquiz doen. Als jullie alle opdrachten goed uitvoeren krijgen jullie je brandweerdiploma!


Ambulancefeestje (6 - 10 jaar)
Bij het ambulancefeestje krijgen jullie een spoedcursus tot ambulanceverpleegkundige. Dat is een chique woord voor een zuster of broeder die op de ambulance werkt. Jullie gaan o.a. een ambulancequiz en een red-spel spelen, een brancard-race rennen en mummies van elkaar maken met verband. Als jullie alle opdrachten goed uitvoeren krijgen jullie je ambulancediploma!

De prijzen van de kinderfeestjes zijn 11,50 per kind, begeleiders zijn gratis. Deze prijs is inclusief entreeprijs, feestelijke koeken, limonade en een klein cadeautje voor de jarige.
De kinderfeestjes zijn te boeken op woensdag, vrijdag en zaterdag. Andere dagen alleen in overleg.

Kijk snel op pitveiligheid.nl/feest/kinderfeestjeeen kinderfeestje te reserveren!


Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.

Op schoolvakanties ook maandag geopend.

Vakantie regio: Noord

Prijzen
Volwassenen : Euro 9,50
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 12 : Euro 6,50
CJP : Euro 8,50

Leeftijd: 4 - 99 jaar
Rolstoel vriendelijk: Ja
Weergevoelig: Nee
Museumkaart: Hier geldig
Rookbeleid: Onbekend
Honden toegestaan: Onbekend

Opmerkingen
Invalide begeleiding is gratis.


Adres
Kaart/routebeschrijving Schipperplein 4
1315 SB Almere
Internet: pitveiligheid.nl
Extra nieuws en tips
- Voorjaarsvakantie bij PIT
Bungalowpark in de buurt
Marinapark Volendam 17,4 km.
De Eemhof 18,1 km.

Hotel in de buurt:
Kamer v.a. 71,33 per nacht:

Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier
Kamer v.a. 48,07 per nacht:
A&O Amsterdam

Restaurant in de buurt,
Het Pannekoekschip Almere
l'Elefante Bianco