Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum is altijd wat te beleven. Er zijn historische treinen van alle tijden die je zelf helemaal mag ontdekken, maar je vindt er ook superveel interactieve avonturen. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D simulatie waarin je zelf een trein bestuurt!

Het museum neemt je zo steeds op een verassende manier mee door 175 jaar geschiedenis. Stalen Monsters draait om de gigantische treinen uit de jaren 20 van vorige eeuw, Droomreizen neemt je mee met de luxe internationale treinen van rond 1900 en in De Grote Ontdekking beleef je de opkomst van de stoomtrein vanuit een oude kolenmijn. Doordat je overal bij betrokken wordt, leer je extra veel. En voor wie nóg meer wil leren, zijn er rondleidingen, een bibliotheek en een echt filmtheater!

Het museum organiseert daarnaast het hele jaar door onvergetelijke evenementen voor jong en oud. Altijd avontuur dus! Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland!


Verjaardagsfeest
In Het Spoorwegmuseum kun je je verjaardag vieren! In restaurant 'De Remise' wordt dan speciaal voor jou een mooie tafel gedekt en kun je met je vriendjes lekker taart eten.

Prijs per persoon: € 12,35 (i.c.m. Museumkaart is het € 2,75 p/p). Deze prijs geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Bij het Kinderfeestje-arrangement is inbegrepen:
- Taart met limonade bij aankomst aan een met kleurplaten gedekte tafel
- Uitgebreide mogelijkheden om het museum te bezoeken, met onderdelen als: een theatervoorstelling, de Jumbo Express (kinderspoor), de speeltuin en De Vuurproef.
- Uitnodigingskaarten
- Gratis Rail Rookies lidmaatschap voor 1 jaar voor de jarige job/jet. Rail Rookies is de kidsclub van Het Spoorwegmuseum.

Voor informatie over de mogelijkheden
Het Spoorwegmuseum - Afdeling Reserveringen, Telefoon: 030-2306283 (ma-vr 10-17 uur)
of per e-mail reserveringen@spoorwegmuseum.nl


Openingstijden
Van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Geopend op maandagen tijdens de schoolvakanties.
Gesloten op 1 januari en 27 april.

Vakantie regio: Midden

Prijzen
Volwassenen : Euro 16,00
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 18 : Euro 16,00

Parkeren : Euro 5,50

Leeftijd: 4 - 99 jaar
Rolstoel vriendelijk: Ja
Weergevoelig: Nee
Museumkaart: Hier geldig
Rookbeleid: Verboden te roken
Honden toegestaan: Nee

Opmerkingen
Met museumkaart gratis entree. Ook dit jaar wordt Het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie weer omgetoverd in ‘Winter Station’. Het hele museum ondergaat daarvoor een metamorfose.


Openbaar vervoer
Vanaf Utrecht CS met de pendeltrein of met Bus, lijn 8 richting Wilhelminapark. U stapt uit bij de halte Maliebaan en gaat direct rechtsaf. Het museum is vervolgens binnen enkele minuten te bereiken.

Auto
Op A12 afslag 18, Hoograven, daarna richting Hoograven, afslag Stadion, Centrum voor stadion linksaf, bij stoplichten linksaf onder snelweg door, vanaf hier de borden volgen: Museumkwartier.

Adres
Kaart/routebeschrijving Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
030-2306206
Internet: www.spoorwegmuseum.nl
Bungalowpark in de buurt
Klein Ruwinkel 25,8 km.
Amerongse Berg 26,1 km.

Hotel in de buurt:
v.a. €40,00 per persoon p.n.:

Campanile Amersfoort
v.a. €37,50 per persoon p.n.:
Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen

Restaurant in de buurt,
Pannenkoeken-Midgetgolf De Roozeboom
Pannekoekenhuis De Kabouterhut