Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

Paleis Het Loo

Je voelt je echt een prins of een prinses in het prachtige paleis en in de sprookjesachtige tuinen. In de kinderspeurtochten nemen n de koninklijke honden Cricket, Antoinette en Hector je mee door de Stallen, het paleis en de tuinen.


Verjaardagsfeest
Je verjaardagsfeestje vieren in een koninklijk paleis. Met vrienden en vriendinnen speuren door driehonderd jaar oude kamers en sprookjesachtige tuinen. Dat alles kan op Paleis Het Loo!
Kinderen in de leeftijd van ca. 7 t/m 12 jaar, kunnen van dinsdag t/m zondag tussen 10.00-17.00 uur hun feestje vieren op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Bij de Kassa van het paleis ontvangt de jarige een vrolijk rugzakje, of tasje met daarin voor iedereen:- een gouden kroontje
- kinderspeurtochten met potloden (duur: ca. 2 uur)
- een kleurboekje van prinses Marianne
- een leuke verrassing!

In de speurtochten vertellen de koninklijke honden Cricket Antoinette en Hector allerlei leuke weetjes over de Stallen, het paleis en de tuinen. Wist je dat koningen vroeger echt van een gouden bord aten. Net als in sprookjes! En je ziet het speelgoed van prinses Wilhelmina, de over-oma van koning Willem-Alexander. En vergeet vooral niet een kijkje te nemen in de Schelpengrot! In de Stallen zie je prachtige koetsen en auto’s van de vroegere koningen en koninginnen.

Pas op voor loslopende pauwen! In de paleistuinen met fonteinen (april t/m oktober) en mooie bloemen zijn sprookjesachtig. Helemaal achterin de tuin heb je een prachtig uitzicht.


Is je feestje op een woensdag in de maanden juni, juli of augustus? Dan mag je zelfs een kijkje nemen op het dak van het paleis!

Als kroon op de dag staat in het restaurant een kindermenu klaar (frietjes, kipnuggets of een knakworst, appelmoes, een glas fris en een lekkere verrassing).

Je kunt op je feestje ook een audiotour (ca. 60-90 minuten) speciaal voor kinderen volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Je hoort op de koptelefoon een spannend verhaal over de vroegere bewoners van het paleis. Bij een kinderfeestje mag je hier voor de halve prijs gebruik van maken (€ 1,50 p.p.). Volwassenen betalen € 3,00 p.p. (contante betaling aan de uitgiftebalie).

De prijs van het kinderfeestjesarrangement bedraagt € 12,50 per kind. Begeleider(s) betalen de normale entreeprijs. Reserveringen uitsluitend via de mail (info@paleishetloo.nl) o.v.v. datum, aantal kinderen, leeftijd van de kinderen, aantal volwassen begeleiders en het gewenste tijdstip van het kindermenu (tot uiterlijk 16.15 uur). Het is ook mogelijk om het formulier op paleishetloo.nl/kinderfeestje/ in te vullen.

Paleis Het Loo
Afdeling Reserveringen: info@paleishetloo.nl
Tel. 055-5772448 (tijdens kantooruren) Fax 055-5772408
Koninklijk Park 1, 7315 JA APELDOORN
Meer informatie en aanmelding: paleishetloo.nl/kinderfeestje/


Openingstijden
Paleis en Tuinen dinsdag t/m zondag en feestdagen van 10.00 - 17.00 uur.
Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden vanaf 13.00 uur.
Maandag gesloten, behalve op feestdagen. Nieuwjaarsdag gesloten.
Kaartverkoop uitsluitend (online) aan de kassa bij de hoofdingang (Amersfoortseweg).

Vakantie regio: Midden

Prijzen
Volwassenen : Euro 14,50
Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00
Kinderen 4 t/m 17 : Euro 5,00
CJP : Euro 4,50

Parkeren : Euro 5,00

Leeftijd: 8 - 99 jaar      
Weergevoelig: Nee
Museumkaart: Hier geldig
Rookbeleid: Onbekend
Honden toegestaan: Nee

Opmerkingen
Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis, de Stallen en de tuinen. Entreebewijs geeft van april t/m oktober tevens toegang tot de Oranje-wandeling in het paleispark. Hulphonden toegestaan.


Openbaar vervoer
vanaf NS-station buslijn 102 (halte Paleis Het Loo); buslijn 16 (Berg en Bos), buslijn 202 (Veluwelijn), halte Gedenknaald.

Auto
Vanaf A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en daarna de borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (hoek Zwolseweg).

Adres
Kaart/routebeschrijving Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
055-5772400
Internet: www.paleishetloo.nl
Bungalowpark in de buurt
Droompark Beekbergen 9,8 km.
Heideheuvel 9,8 km.

Hotel in de buurt:
v.a. €20,67 per persoon p.n.:

Fletcher Hotel Apeldoorn
v.a. €24,50 per persoon p.n.:
Princess Hotel de Wipselberg

Restaurant in de buurt,
Pannenkoekenrestaurant De Brugkabouter
Party Restaurant Lokate