Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

Het Nederlands Marionettentheater

Op zaterdag- en zondagmiddag en in de schoolvakanties speelt het Nederlands Marionettentheater een van hun tien klassieke of zelf-bedachte spannende sprookjes.
Omdat het theater al bijna een eeuw bestaat en wel voor miljoen mensen gespeeld heeft, weten de makers precies wat kinderen (en hun ouders) leuk vinden.
Heel veel mooie poppen spelen het verhaal met veel humor in prachtige decors en nemen je mee naar andere tijden en werelden.
De klassieke muziek geeft de voorstellingen veel sfeer en omdat we live spreken kunnen we inspelen op de opmerkingen van de kinderen.
Door het uitgekiende bewegingssysteem spelen de poppen zo soepel en 'levensecht' dat je gewoon vergeet dat het poppen zijn.

Het Nederlands Marionettentheaterwerd in 1923 opgericht door Bert Brugman te Amsterdam.

Het was het eerste marionettentheater sinds vele jaren in Nederland. Brugman voerde zijn opera'tjes op met draadmarionetten, zangers en een strijkorkestje. Na de oorlog ontwikkelde hij een nieuw bewegings-systeem; de zogenaamde handmarionet. Enige tijd later, toen ook grotere opera's opgevoerd konden worden, dankzij de komst van de bandrecorder, ontwikkelde zoon Joost de beweegbare mond. Het theater verwierf grote bekendheid in binnen-en buitenland, alwaar zo'n 15.000 voorstellingen werden gespeeld en maakte bovendien van 1955-1965 “Dappere Dodo”, de eerste kinderserie op de televisie. In 2000 kwam het theater in handen van kleindochter Mariska en haar man René van Tol. Elk jaar staat er een nieuwe productie op het programma, waarbij gestreefd wordt naar klassiek theater in een eigentijds jasje. De vormgeving, de muziek en de interactie met het publiek, speelt bij dit theater een belangrijke rol.

Toegangsprijs € 8,00

Speellijst van Het Nederlands Marionettentheater met alle kindervoorstellingenSpeellijst van Het Nederlands Marionettentheater met alle kindervoorstellingenVerjaardagsfeest
JE VERGEET GEWOON DAT HET POPPEN ZIJN

Op zaterdag- of zondagmiddag kun je in het oudste marionettentheater van Nederland te Amsterdam, bij een van de tien spannende voorstellingen een verjaardagspartijtje komen vieren.

Kijk in onze agenda op welke de website welk van deze voorstellingen op jouw verjaardag speelt.

De heks en de sinaasappelprins, de Toverviool, De wolk van 10 voor 2, Repelsteeltje, Pinokkio, Stiekem naar Groenland, De Gelaarsde Kat, Aladdin en de Wonderlamp, De Keizer en de Nachtegaal of het Sprookje van Rosa en de Draak.

Heel veel mooie poppen spelen het verhaal in prachtige decors en nemen je mee naar andere werelden.
De partijtjes mogen voorin de zaal zitten en de jarige mag een cadeautje uitzoeken. Ranja, koekjes en posters zijn er gratis voor iedereen.

De feestvierders kunnen ook nog gratis een uur langer blijven om het feestje verder te vieren met taart, cadeautjes uitpakken en spelletjes doen.

Een privé-voorstelling voor een partijtje is ook mogelijk op een woensdag- of vrijdagmiddag. Kosten vanaf €250 tot 35 personen.


Openingstijden
Zie de voorstellingen voor de dagen en tijden
Vakantie regio: Noord

Prijzen
Volwassenen : Euro

Leeftijd: 4 - 99 jaar
Weergevoelig: Nee
Rookbeleid: Verboden te roken
Honden toegestaan: Onbekend


Openbaar vervoer
Tram 1 en 3, halte Beukenweg, 5 minuten lopen
bus 37 halte Beukenweg, 3 minuten lopen
metro 51, 53 en 54, 8 minuten lopen
het Muiderpoort Station, 10 minuten lopen

Auto
Het zoldertheater ligt vlakbij het Oosterpark en het OLVG en parallel aan de Eerste Oosterparkstraat.Parkeergarage onder het OLVG.
In de buurt geldt zondags gratis parkeren, zaterdags betaald.

Adres
Kaart/routebeschrijving Derde Oosterparkstraat 144/3
1092 EC Amsterdam
06-48892210
Internet: http://www.nederlandsmarionettentheater.nl/
Bungalowpark in de buurt
EuroParcs Resort Poort van Amsterdam 12,3 km.
Droompark Spaarnwoude 12,7 km.

Hotel in de buurt:
Kamer v.a. €58,41 per nacht:

q-factory_hotel
Kamer v.a. €55,25 per nacht:
Hotel Nicolaas Witsen

Restaurant in de buurt,
Haddock
Boerderij Meerzicht