Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

 

Robinson Crusoe 6+

Speellijst van Robinson Crusoe

Wat doe je als je schip vergaat en je alleen op een onbewoond eiland terecht komt? Hoe overleef je zonder hulp van andere mensen in een wereld die je niet kent? Je hebt niemand die je helpt want je bent alleen. Hoe is dat om zo alleen te zijn? Hoe is het om de baas in je eigen land te zijn, of koning in je eigen koninkrijk.

200 jaar geleden werd hier een boek over geschreven en nog kent iedereen de naam van deze beroemdste schipbreukeling: Robinson Crusoe.

Met veel humor en interactie gaat Ton het verhaal van Robinson te lijf. Als Robinson honger heeft gaat hij samen met de kinderen kijken hoe je je eigen eten kunt verbouwen en hoe je je eigen energie kunt opwekken. Als de schipbreukeling eenzaam is laat Ton de kinderen mooie herinneringen uit hun leven vertellen. Ton en de kinderen vermaken zichzelf met niets, en dat staat natuurlijk haaks op de huidige vermaak cultuur. Er wordt gezongen. En het publiek hoort zonder dat ze het in de gaten heeft verschillende stukken klassieke muziek en maakt kennis met een klassieke roman. Tot slot mogen de kinderen kannibalen spelen en zeerovers en met hun hulp komt er na 24 jaar een einde aan het verblijf van Robinson op zijn eiland.

Augustus
 

Strandtheater Houten Kaap, Ouddorp,  25-8-2018, 11:00 uur,

Theater selectie