Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

 

Kruistocht, geen kinderboek 14+

Speellijst van Kruistocht, geen kinderboek

Generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in spijkerbroek. Ook op Marjolijn, Sadettin en Jetse maakte het boek een onuitwisbare indruk. Kruistocht. Jihad. Twintig jaar geleden leken deze begrippen nog geschiedenis. Maar sinds 9/11 voeren wij weer nieuwe kruistochten. Als een tijdmachine reist Kruis
tocht, geen kinderboek van de middeleeuwen naar de verre toekomst. Wie zou Beckman over 500 jaar aan het woord laten?

Marjolein, Sadettin en Jetse maken een voorstelling over de kruistochten van vroeger en van nu. Over onze angst voor de ander, beeldvorming en de geschiedenis die zich eindeloos lijkt te herhalen. Dit belooft een bijzondere samenwerking: Marjolijn van Heemstra is columnist, schrijfster en werkt als theatermaker. Ze maakte Family ’81 (2011) Mahabharata (2012) en Garry Davis (Selectie Theater Festival 2013) een drieluik over verbondenheid tussen mensen in een geglobaliseerde wereld. Bij het Ro Theater maakte ze Als ik de liefde niet heb, en Bommenneef. Marjolijns werk kenmerkt zich door diepgaand onderzoek, persoonlijke verbindingen met het onderwerp en -zoals van Heemstra zelf ooit liet optekenen - ‘ten minste één originele gedachte’.

Sadettin Kirmiziyu¨z is acteur, theatermaker en schrijver. Sinds 2010 produceert hij theater onder de naam Trouble Man. Hij maakte een vierluik over familie, migratie en identiteit (Avondland, De vader, de zoon en het heilige feest, What’s Happening Brother?, Somedaymyprincewill.com) en een drieluik over de Nederlandse samenleving (Jeremia, Pandgenoten, De radicalisering van Sadettin K.). Kirmiziyu¨z koppelt zijn maatschappelijk engagement aan zijn persoonlijke leven en zoekt in zijn werk altijd naar de mens die schuilgaat achter de statistieken en krantenkoppen.

Oktober
 

Theater aan het Spui, Den Haag,  25-10-2017, 19:30 uur

 

Theater aan het Spui, Den Haag,  26-10-2017, 19:30 uur

 

Theater aan het Spui, Den Haag,  27-10-2017, 19:30 uur

Theater selectie