Gericht zoeken in NL

  

Alleen uitjes met WiFi
Alleen rolstoelvriendelijk

 

Fluitje van een cent 4+

Speellijst van Fluitje van een cent

Een schillenman vindt een toverfluitje tussen zijn schillen en fluit. Alle ’miesmuizers’ (de eeuwig zeurende en klagende mensen) worden door een onzichtbaar koord naar de schillenschuit getrokken. Eerst zijn de andere mensen in de stad opgelucht dat er niet meer geklaagd wordt, maar ze missen de miesmuizers ook. De miesmuizers zelf komen tot de ontdekking dat zij het eigenlijk best goed hadden. Als de schillenman nog eens op zijn fluit blaast worden ze verlost...

De voorstelling ’Fluitje van een cent’ is gebaseerd op de gelijknamige musical van Annie M.G. Schmidt, op muziek van Cor Lemaire. Annie verwerkte de musical tot een kort verhaal ’De miesmuizers’, met tekeningen van Fiep Westendorp.

Theaterduizendpoot Ton Meijer heeft i.s.m. Paul Lemaire, de zoon van Cor, een prachtige bewerking gemaakt van de musical. Ton’s handelsmerk is super interactief theater. Met ’Fluitje van een cent’ gaat hij zelfs een stapje verder. Ton begint zijn optreden met het instuderen van liedjes en het verdelen van rollen onder de kinderen en hun (groot)ouders. Die beginnen al ’pro-actief’ een rol mee te doen aan een voorstelling die ze zelf nog moeten zien en beleven. Een unieke gebeurtenis!

Paul Lemaire speelt drums, begeleid door pianist Ernst Munnike ( repetitor bij De Nederlandse Opera) en bassist Jaap Branderhorst (werkzaam bij het Ned. Philharmonisch Orkest). Meedoen wordt zo een fluitje van een cent! De illustraties van Fiep Westendorp zijn het decor. Aankomende zomer 2017 speelt de voorstelling in het Vondelpark openlucht theater in Amsterdam.

Boodschap van de voorstelling: in een wereld van overloed moeten we weer blij zijn met wat we hebben...

April
 

Theater Walhalla, Rotterdam,  15-4-2018, 10:00 uur,

Theater selectie